ПроТекст 7: Eurodram

ПроТекст 7: Eurodram


11 - 14 май 2015
Оказва се, че седмицата носи късмет на 36 маймуни, които за седми път организират Протекст - платформа за популяризиране на съвременна драматургия и нови театрални практики.


Програмата й включва за първи път срещата на международната мрежа Eurodram, чиято цел е да провокира обмена на драматургия и да събира на едно място театрални експерти от Европа, Англия, Средиземноморието и Централна Азия. Дванайсет автори, преводачи, драматурзи, театрални мениджъри и издатели ще се срещнат с българските си колеги на 13 май от 10:30 до 13:30 в Червената къща.

Който вече е бил на Протекст знае, че и този път няма да мине без запазената марка, а именно - четене в несценично пространство. На 12 и 13 май от 20:00 ще слушаме откъси от Михаела, тигърът от нашия град на румънската авторка Джанина Карбунариу.

Другото специално литературно събитие ще бъде премиерата на антологията Зелената котка - Съвременен румънски театър, която ни запознава със 17 съвременни румънски пиеси. На 11 май от 19:30 в +това, четирима от авторите и един режисьор ще представят книгата - Алина Нелега, Пека Щефан, Елена Владаряну, Роксана Мариан и Роберт Балан.

Същите ще бъдат и гост-лектори в работилниците за театър, които са ориентирани към студенти, млади автори, нови драматурзи и почитатели на документалния театър и ще се състоят в три последователни дни - 11, 12, 13 май от 15:00 до 18:30 в Червената къща.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.