АСТ Фестивал за свободен театър

АСТ Фестивал за свободен театър


19 - 22 ноември 2015
Пето измерение - отварят го сдружение ACT и го пазят за свободен театър и танц. Между 19 и 22 ноември фестивалът насочва прожектор към теми за дискусия, осем представления и сериозна съпътстваща програма. Ето къде и кога препоръчваме да бъдете.


Математика на сърцето
Хубаво откриваме фестивала – на 19 ноември от 18:00 в ДНК заедно ще изследваме как туптят и се свързват сърцата ни. Като бонус към драматургията и танца ще има импровизация, визуални изкуства и музика от Skiller.

Срещи с времето
Втората версия на проекта на Ида Даниел е аудио разходка, която не бихме пропуснали: наричат я медитативна, правят я в коридор с огледала и ни пускат вътре с фенер и жилетка. На 20 и 21 ноември от 13:00, срещата е на гардеробната на ДНК.

Филоктет
"Камерен спектакъл, физически тежък и динамичен" – какво друго да очакваме от представление по Хайнер Мюлер? Весела Василева пуска въжета от тавана, слага кокос по пода, докарва акордеон и създава "интелектуален екшън". На 21 ноември в 20:00 в ДНК.

Стена от светлина и сенки
През цялото време на фестивала една стена в подлеза на НДК срещу фонтаните ще следи сенките ни и ще ги улавя, за да прави от тях музика. Заслугите са на Албена Баева и Иван Шопов.

Balcan Dance Reality Show
Четирима изпълнители – нашите Ива Свещарова и Вили Прагер – и още двама, от Хърватия и Германия, си играят заедно с понятието за Балканите. Гледаме ги на 22 ноември от 20:00 в ДНК.

Пълната програма е на actfest.org. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.