Нощ на театрите

Нощ на театрите


21 ноември 2015
Обичате ли театъра? А искате ли да го видите по нощна шапка? Е, не всички събития в Европейската нощ на театъра ще ни държат до късно, началото е още сутринта с детски гласове, но нищо против дългото празнуване. Датата е 21 ноември, не пропускайте поне това:


Мариус Куркински
"Представлението отдавна е свършило" са първите думи в Юбилей – срещата тук е между актьор и неговите 45 години на сцената. Жанрът е комедия, но по Чехов – което вече казва, че смехът ще води до въпроси. От 21:00 в Сълза и смях, цените са с 20% надолу през Нощта.

Софийска опера
Гледаме и от седалките, и зад декорите – от 10:00 до 17:30 ще има сладкодумни турове из сградата, а в 18:00 започва предпремиерата на операта Атила от Верди. На касата тук срещу 8лв ще получите билет, който важи за всички събития, като изключим операта – ако и тя е в програмата ви, цената се вдига на 10-25лв.

Чайка
За нея вече казахме "Задължително!" – понеже в ръцете на Гърдев текстът, писан преди 119 години, оживява и диша без усилие, и заради великолепната игра на Снежина Петрова, Захари Бахаров и Елена Телбис. В Нощта, часът на представлението удря по-късно – от 23:00, театър Азарян, билети на касата на НДК.

Дакота
В театъра мечка се нарича актьор, познат от телевизията – оттам, на шега и с намигване, идва името на компанията на Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов. Тяхната Дакота разсмива с маневрите, които прави един мъж по пътя към щастието. Гледаме от 16:00 в Сатиричния театър – часът е ранен, за да можем да се срещнем с актьорите от 18:00. Билети на касата, с 2лв отстъпка.

Пеперуда в камбана

Доловихме я на едно от първите представления и понеже са рядко, сега казваме пак. В този концерт-спектакъл на Театър на сетивата се влиза най-добре без очаквания – стига ви да знаете, че пипа топло, мирише на мента, звучи тихо и изглежда като сън. Стоп, останалото е след предварително записване на 0885 61 72 07, срещу 30лв, от 18:30 или 20:30, във Vertigo Business Tower.

Павел Червенков
Той насочва обектив към Владимир Пенев, Ованес Торосян, Теодора Духовникова и техни колеги, които нарича събирателно Нощни персонажи. Гледат ни от рамките на три места – в Народната библиотека, Народния театър и Културния център към СУ.

Продадено
Табелата висва от вишневата градина на Чехов, по която е представлението на Маргарита Младенова в Сфумато. Абсолвенти от класа на Иван Добчев на сцената са група от хора, загубили "вишневата си градина" – или в случая, спомена, непреходното и безценното. Те си тръгват от там, а ние отиваме да видим в 19:00.

Пълната програма ще намерите на theatresnight.org.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.