Sofia Improv Fest

Sofia Improv Fest


25 - 30 септември 2017
През 50-те една американка вмъква импровизационни игри в работата си с деца, за да отключи умението им за себеизразяване. Идеята ѝ днес е весела сценична форма с хиляди артисти в актива си по света, а жанрът вече е сила и у нас.


Затова от година си имаме Международен импро фестивал, а издание 2017 ни води смешни хора от три континента за професионални уъркшопи (инфо на shizi.bg) и публични шоута (с начало в 20:00) по следния график:

25 септември
Деветима актьори, вокален педагог, китара и кахон влизат в сметките на една от първите БГ импро трупи – ШиЗи Про. Специалитет им е дългата форма (30+ минути по зададена от зрител дума), през 2015 въвеждат тук музикалното импро, а после стават и инициатори на феста, който сега откриват заедно с аржетинския соло комик Феня Ортали. Загряваме за тях с импровизациите на Носи Тринитрон и сборна група от курсовете на ШиЗи.

26 септември
Плейбек театърът се качва на сцената без сценарий, за да поиска такъв от публиката: актьорите питат за някоя наша лична история, а после отвръщат с импровизация върху нея. Как става това на практика показва Плейбек театър Тук и Сега в 19:00, а в 20:00 гледаме кратките импро игри на Improduce Me! и музикалното шоу на ШиЗи. За всичко отново разгряваме с група ШиЗи курсисти.

27 септември
Meanwhile, Back at The Lab
е трупата домакин в ICC Theatre, станал "най-добра сцена за комедия" в Копенхаген само 10 месеца след откриването си. Какво играят там ще видим и тук след поредното аплодиране на ШиЗи курсистите и първа среща с "миксер тимовете", сформирани от наши и чужди комици, участвали в уъркшопите на феста.

28 септември
OHANA е грамадна по размер и талант международна трупа. Четирима от екипа ѝ (Ноа Левин от САЩ, Стефан Андерсен от Дания, Малгожата Ружалска от Полша и Йохим Мейер от Холандия) се отделят за миг под името RADOST, за да станат част от феста и като уъркшоп водачи, и като импро квартет. За шоуто им ни стоплят Μη Μου Up Two 2 от Атина и румънците Racul.

29 септември
Друг миксер тим от уъркшоп участници ще помага на The Bookends – дует от Брюксел, за откриването на втората вечер с хедлайнери RADOST. За шоуто на белгийците елате с любимата си книга в ръка – цитат от нея може да зададе тона на всичко, което ще последва на сцената.

30 септември
За финал гледаме за последно RADOST, но не и преди третият миксер тим да е показал какво може. В шоуто се включва и холандската импро банда Dopperlganger с формат, който досега не сме виждали: импровизирана TED лекция със сцени, вдъхновени от извора.

Sofia Improv Fest е от 25 до 30 септември на Камерна сцена Славянска беседа
15лв на вечер, 60лв за целия фест от касата на Сълза и смях и salzaismyah.bg
Представленията на 27, 28, 29 и 30 септември са на английски, без превод


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098