Нощ на театрите

Нощ на театрите


4 - 5 ноември 2017
Не една, а две. И не точно нощи – от сутрин до вечер на 4 и 5 ноември в София има 200+ събития, които можем да посетим. На theatresnight.org гледаме в подробности какво вадят театрите от репертоара си, а тук подчертаваме онова, което остава само за Нощта.


Такава е премиерата на авторския моноспектакъл Harlem Shake на Ованес Торосян в голямата читалня на Народната библиотека на 5 ноември от 15:00 и от 17:00. Наваксваме и с най-доброто от стендъп комедията на Comedy Club след 00:30 на 4 ноември, а на 5-и в 20:00 отиваме в бар Петък, за да чуем трупата Театър на бар стола с пиесата Между етажите (от финалистите в конкурса на театър София).

Ако пък вече имаме билет за Народния театър, във фоайето му ще минем през вратите на Синята птица, които сценографът ѝ Никола Тороманов подрежда като инсталация за двата дни. Пак там можем да разгледаме и част от изложбата Нощни персонажи (останалите са в Народната библиотека и в Пловдив), която тази година показва по две лица на актьорите през обектива на Диляна Флорентин.

Иначе в Операта също ни чакат зад декорите – освен за традиционните турове в коридорите ѝ (след предварителна резервация), там можем да подадем ръка и на екипа зад премиерната Кармен (на 4 и 5 ноември от 19:00) или да гледаме репетиция на балета Корсар, който излиза на сцена на 24 ноември.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.