Варна в София

Варна в София


12 - 16 февруари 2018
Пет нови постановки на Драматичния театър във Варна акостират в София от 12 до 16 февруари – ето къде и кога ги посрещаме.


ХЕНРИ IV
Народен театър, 12 февруари, 19:00
Лилия Абаджиева поставя тази пиеса на Луиджи Пирандело като въпрос: дали е "хронология на едно полудяване", или пък най-съзнателен избор, когато човек бяга от миналото и настоящето без никога да излиза от роля?

МЕСЕЦ НА СЕЛО

Младежки театър, 13 февруари, 19:00
Класиката на руския писател и драматург Иван Тургенев сега е на сцена от Стилиян Петров, за да разкаже как в едно дворянство любовта се разминава с всички свои податели и получатели.

КОМИЧНАТА ИЛЮЗИЯ
Българска армия, 14 февруари, 19:00
Репликите в рима, написани някога от Пиер Корней, слушаме под режисурата на Васил Дуев, който описва живота на една трупа: буквално като театър, но и като негова метафора.

СЪН
Théatro, 15 февруари, 11:00, 14:00 и 18:00, 16 февруари, 11:00
Магда Борисова казва за пиесата си, че е "смесица от фентъзи и символизъм" с действие в страната на сънищата, където героите един след друг се опитват да прехвърлят моста и да се събудят в реалността.

ПРИЯТЕЛИ?
I AM Studio, 16 февруари, 19:00
Какво щеше да стане, ако за два часа наемахме някого за приятел? Това е изходната точка в режисьорския дебют на Николай Кенаров, който интерпретира пиесата Гарфънкъл търси Саймън на Здрава Каменова, за да потърси формулата за едно приятелство.

Билетите за всички постановки са на eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.