180°

180°


20 - 26 юли 2019
Между 20 и 26 юли представите ни за музика, танц и театър се обръщат на 180° – шестото издание на феста с това име (наричан още Лаборатория за иновативно изкуство) носи цяла седмица смели мултижанрови арт експерименти, все от 19:30 и с вход свободен.


"Поп, съвременно изкуство или просто случайно токшоу" е менюто в първата вечер, 20 юли, когато в център Проджект Лаб (на Мария Луиза 58) форматът 180° Tonight Show дава старт на феста и осветява участниците и темата му – Форми. Избрана като реверанс към школата Баухаус, която тъкмо стана на 100 години, тя обединява и късите неми филми, които различни екипи снимат за конкурсната програма на 180°. Най-оригиналните сред тях гледаме на 22 юли във Фабрика 126, озвучени на живо от музикални импровизации на Ансамбъл 180 Градуса. Линията Форми продължава и на 23 юли, когато в Проджект Лаб върху нея експериментира събраният за феста международен отбор от режисьорка, цигуларка, флейтистка и танцьорка, а на 24-ти в Чешкия център същото прави екип от мим, кларинетист и двама композитори. На 25 юли Гьоте-институт (заел сградата на бивша консерватория) става лаборатория за музика и звуци под ръководството на немския Ensemble Modern и с участието на БГ артисти, НХА студенти и НМУ ученици. Голямото завъртане за финал? На 26 юли публиката не само гледа, но и поема контрола над изпълнителите, за да сглоби непредвидим пърформанс на сцената на Фабрика 126.

Снимка: Иван-Александър Кютев


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098