Нощ на театрите

Нощ на театрите


16 ноември 2019
Представления, изложби, турове зад кулисите, дискусии и стендъп комедия пълнят 16 ноември още отпреди обяд, когато започва тази театрална Нощ. Безкрайната ѝ програма е описана по минути на theatresnight.org, тук ви светваме за шепа акценти.


Нощта всъщност настъпва още предния ден: на 15 ноември в 18:00 във фоайето на театър София се открива изложбата Плакатът: Радост&Слава (гледаме я там до 15 декември), събрала работи на художничката Радослава Боор от последните 13 години. Ако сте с хлапе, на 16 ноември сутринта се вдигнете до Дом на културата Средец, където театър Ведна играе Цар Дроздобрад по Братя Грим (в 11:00), а след това от 16:00 – премиерния спектакъл Шрек по мотиви от филма и бродуейския мюзикъл.

Следващата премиера е за възрастни: пърформансът Ада Лавлейс на Анна Данкова, който изследва чувствителността на дъщерята на Лорд Байрон, смятана и за първия компютърен програмист в света – срещаме я в 19:30 в ДНК. В същото време съвременен театър се играе и на сцена Derida: в 19:30 започва физическият пърформанс Госпожица Юлия на Живко Желязков, а в 21:00 – фокусираната върху ефектите на паническата атака пиеса Земетресение от страх на Гергана Костова.

Друга интересна спирка е nOva art space. От 20:00 и от 21:30 там експерименталният моноспектакъл Game Over на Ованес Торосян изследва природата на артиста със средствата на късата театрална форма. Ако пък залагате на дългата, ще я намерите и в киното – от 17:30 и от 20:30 в Cinema City има прожекции на спектакъла Всичко за Ийв на Британския национален театър, който изследва отблизо как пластовете в живота на бродуейска актриса (Джилиън Андърсън) са разместени от едно обсебващо присъствие.

Плакати: Радослава Боор

програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.