София моно

София моно


1 - 24 юни 2021
Ако досега ви е убягнало, нека разясним – както подсказва името му, този театрален фестивал вади наяве моноспектакли, които излизат на открито в парка на Военната академия от 1 до 24 юни точно в 21:00 (с изключение на детските представления).

Тази година под прожекторите му застават вече познати заглавия на Николай Урумов, Яна Огнянова, Димитър Живков, Ненчо Илчев и Виктор Калев, но и три премиери – на Казанлъшкия театър, Алекс Сърчаджиева и Камен Донев. Поглеждаме сега зад кулисите на триото супер нови, а за пълната програма ви насочваме към фейсбук събитието, което носи името на фестивала.Лекция 3 – Възгледите на един учител за силата на словото
10 и 13 юни, 21:00

След всеизвестните му лекции за народното творчество и всеобщата просвета, осем години по-късно Камен Донев застава пред публика, за да сподели разсъжденията си и за словото. „За мен то е парапет, мост, брод, по който да вървя в живота. За съжаление рядко го използваме за утеха“, казва той в bTV по повода и не навлиза в повече подробности за съдържанието, за да чуем и усетим на място силата на думите му.


На живо
15 юни, 21:00

Алекс Сърчаджиева открехва вратата за най-трудните и най-хубави моменти от живота си с помощта на драматурга Яна Борисова (автор на Малка пиеса за детска стая, Приятнострашно и Хората от Оз) и под режисурата на Димитър Коцев – Шошо. Заявката, която тя дава, е, че ще сподели истории за мигове, които ще изненадат дори близките до нея хора. Сядаме отсреща като слушатели.


Мистериите на траките
16 юни, 21:00

Под същото заглавие през 2018 Казанлъшкият театър качва на сцена мултимедиен спектакъл, който запознава публиката с тайнството, мистиката и културата на една от най-древните цивилизации. Днес идеята е почти същата, но както споделя директорът на театъра Димитър Кабаков, в това представление фокусът е по-скоро върху вечната история на Орфей и Евридика.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.