Мини Арт Фест 11: #ClimateOfChange

Мини Арт Фест 11: #ClimateOfChange


23 - 25 юли 2021
Тази година фестивалът за съвременно цирково изкуство носи насам вятъра на промяната и от 23 до 25 юли приковава вниманието ни не само към акробатичното майсторство на артистите, но и към една важна тема: промените в климата и климатичната миграция. Поканени сме в публиката на паркинга пред стадион Академик между 17:00 и 22:00 със свободен вход, а защо трябва да приемем – ей сега навлизаме в подробности.


WeLand
24 – 25 юли, 20:00
Съвременният цирков спектакъл на италианската трупа MagdaClan е на прага на своя голям европейски гастрол под шапката на кампания-та #ClimateOfChange, а първият ѝ пристан е тъкмо на фестивала в София. Какво ще видим? Въздушна акробатика, съвременен цирк и музика на живо в контекста на сценография, която ни пренася из пристанища, докове, кораби и огромни складове, част от глобалния пазар. „Искаме да създадем символичен контекст, в който хората да разпознаят своето ежедневие и в който зрителите са поканени да обмислят как да приемат, отхвърлят или да се борят с нагласата ни да се отнасяме към всичко като към стока“, разяснява сценографът Франческо Фасоне и намеква какво е основното послание на спектакъла: да видим в него образа на човека и връзката му с природата, която е жизненоважно да опазим, за да имаме общо бъдеще.

Импро театър, моноспектакъл и огън
Така накратко може да се опише и останалата част от фестивалната програма, към която организаторите само открехват завесата. Ето какво знаем – на място ще видим моноспектакъл на властелина на юнисайкъла Галина Рион-Ройбек, която е основна движеща сила и на социален цирк, вдъхновяващ деца от уязвими общности да вярват в себе си. Пред нас също така ще застане и трупата на ШиЗи импро театър, при които всеки спектакъл е веднъж: тук и сега. На гости от Варна идват и Палячи – владетели на огъня, които ще запалят интереса на всички отсреща със своето умело въртене на пой и драгън стаф.

Мини арт фест е от 23 до 25 юли на паркинга пред стадион Академик с вход свободен. Повече подробности за програмата – на miniartfest.com


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.