Novembre Numerique 2021 – месец на дигиталната култура

Novembre Numerique 2021 – месец на дигиталната култура


26 октомври 2021 - 30 ноември 2021
С началото на ноември Френският институт в България ни въвлича за втори пореден път във фестивала на дигиталната култура Novembre Numerique 2021. Обагряме се в пъстрата палитра на дигитални културни дейности, сред които виртуална и добавена реалност, видеоигри, аудиовизуални представления, театър и концерти, иновативни книги, уеб сериали и документални филми, нови мобилни приложения, иновативни подходи за учене на френски чрез дебати, изложби, семинари, пърформанси и какво ли още не.


Впускаме се в дебрите на френското дигитално творчество с изложбата Стойност на ценностите на Морис Бенаюн и Тобиас Клайн, чиито посетители ще могат да придадат форма на човешките ценности, които след това се превръщат в NFT токени, регистрирани в Blockchain.

Програмата включва и серия от лекции на софтуерна компания, разработваща видеоигри. Надникваме зад процеса на създаване на новата компютърна игра Misty Romance, чиято ексклузивна презентация привлича вниманието ни. Сред селектираните VR прожекции с добавена реалност от единадесетото издание на Фестивала на френския филм блестят Преобразуване, Мрачни очи и Бележки за слепотата.

Цялата подробна програма е налична тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.