Антистатик 2009

Антистатик 2009


3 - 6 април 2009
През 2008 фестивалът Антистатик направи първото официално преброяване на софийските танцови сили, а тази година очакваме продължението с нескрит интерес. Второто издание на феста има амбицията да го превърне в традиционно поле за изява на най-дръзките в съвременния танц и пърформънс като разширява програмата си с участия на спектакли от Балканите.


В цифри събитието звучи така – 4 дни, 10 представления и 2 премиери, като този път ще видим и доста любопитни имена от балканската пърформанс сцена. Сред гостите забелязваме имената на Далия Ачин от Сърбия, която ще представи чисто новата си постановка с участие­то на белградските брейк легенди Recognize Crew, както и Нина Божич от Хърватия, румънеца Едуард Габия и сърбо-словенката Драгана Алфиревич.
Българското представителство също ще е на ниво – Вили Прагер и Ива Свещарова с постановката им Дона Клара, премиерата с балерината от Националната опера и балет – Яна Маринова като Yana Marinova, и тазгодишният победител в конкурса за съвременна хореография Ивайло Димитров. Сред съпътстващите събития е срещата на европейските танцови формации Jardin d’Europe – там ще бъдат обсъждани актуални въпроси, свързани с танцовото изкуство.

Повече за фестивала можете да научите от интервюто ни с един от неговите организатори - Стефан Щерев.

Билети за 3 и 4 април, както и за 5 април за Театрална лаборатория @лма @лтер, билети за деня и абонамент - от касата на Червената къща.
За останалите събития от програмата – билети от касите на театър София и Сфумато.
Вход за отделно събитие: 8/12лв
Вход за деня: 18/25лв (важи само за 3 април)
Абонамент за целия фестивал: 35/50лв
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.