Sofia Design Week 2010

Sofia Design Week 2010


4 - 11 юни 2010
Второто издание на Sofia Design Week ни въвлича
в почти житейската дилема: повече или по-малко. Седмицата, пълна с изложби, дискусии, творчески работилници и забавления, започва на 4 юни и ни гарантира, че в следващите седем дни и нощи имаме твърди ангажименти.

Форум

Два дни – 5 и 6 юни, една тема – More or Less, и доста дълъг списък от лектори, сред които миналогодишният ни познайник Ерик Кеселс от рекламна агенция KesselsKramer, които промотираха евтин хотел върху кучешки фекалии, журналистът и писател Андрю Лосовски, който освен с лекция идва и с изложба на предмети списания, които приличат на всичко освен на списания. Списъкът с имена е дълъг, участието – единствената платена част от феста. Последен шанс за регистрация – 3 юни.

Изложби
Четири на брой, категорично следващи принципа на цялата седмица, те събират много неща на едно място – груповата More or Less Exhibition е в СГХГ и подхожда към дизайна с чувство за хумор; The Perfect Human. 5 X Obstructed е в галерия Академика и ни представя работи на студенти от престижната академия за изкуство и дизайн Gerrit Rietveld Academie; в Индустриална 11 вече върви с пълни сили експозицията Измерението на повърхността – комуникационният дизайн в Германия, а до 11 юни можете да видите и как младите сръбски дизайнери промотират своите творби по света – експонатите са в северната сграда на Художествената академия.

Двора
Националната художествена академия – мястото за отдих, сладки приказки и всички официалности покрай SDW. Всяка вечер тук ще има музика и парти, от 17:00 ще работи More or Less барът, а във временния магазин ви очакват книги и лоу-кост продуктов дизайн. На 5 юни цял ден тук ще се вихри Детска творческа работилница, а в неделя, на 6 юни, се открива изложбата от конкурса Дизайнерът това си ти, в който участват собственоръчно изработени дизайнерски продукти с подръчни материали.

Дизайн експо
През цялата седмица в Склада на ул. Бенковски 11 ще можете да видите уникалните продукти на белгийското студио D&A Lab, които са на границата между изкуство и дизайн – създадени от имена като Ян Фабр, Анн Вероника Янсенс, Мишел Франсоа и Ян Феркруйсе в лимитиран брой и за пазара на колекционерите.


Изложби:
More or Less Exhibition
27 май – 18 юни, Софийска градска художествена галерия

Измерението на повърхността – комуникационният дизайн в Германия
18 май – 11 юни 2010, галерия Индустриална 11

The Perfect Human. 5 X Obstructed
31 май – 17 юни в галерия Академия

Млади сръбски дизайнери
4-11 юни, Национална художествена академия, северна сграда, ет 2

Творчески работилници:
KesselsKramer / Do a plastic Bag
6 – 9 юни, СГХГ

Chris Kabel / Mapping the makers
8 - 9 юни, различни места в София + НХА

Integral, Ruedi Baur / Sofia visual identity
10 юни 12.00 до 11 юни 12.00 , НХА

Icecreamdesign / Птичи поглед
10 май – 15 май, НХА

Детска творческа работилница
5 и 6 юни, НХА, 10.30 – 17.30

Дизайн експо:
Дизайн студио Хеликс представя Живей красиво
Експозицията е подбор на някои от най-знаковите дизайн продукти на фирмите Ligne Roset и Driade, а сред дизайнерите, чиито предмети ще бъдат изложени са Филип Старк, Фабио Новембре и Инга Семпе. Голяма част от обектите пристигат директно от мебелното изложение в Милано.
(ул. Доспат 23)

Gamma Design представя Moroso
Дизайнер на новите мебели на Moroso отново е испанката Патрисия Уркиола. Тя отдавна работи за ред световно признати италиански фирми като Alessi, B&B Italia, Cappellini, Driade и Floss, но през последните няколко години твори изключително за Moroso.
(ул.“Парчевич“ 49 A)

Склада представя D&A Lab

D&A Lab е белгийско студио на границата между изкуство и дизайн. Създават уникални продукти в лимитиран брой и най-вече за пазара на колекционерите. За D&A Lab са поканени да работят световноизвестни артисти като Ян Фабр, Анн Вероника Янсенс, Мишел Франсоа и Ян Феркруйсе.

Лекции и семинари:
Дизайнерът това си ти - откриване на изложбата към едноименния конкурс и презентация на спечелилите проекти
 6 юни, НХА, 17:00-19:00

Семинар на Chris Kabel - представяне на резултатите от творческата работилница
8 юниГалерия Академия, 18:30-19:30

Johannes Bergenhausen – Decodeunicode
– лекция
8 юни, Галерия Академия, 19:30-21:00

Лятно кино Future Shorts
10 юни, НХА, 21:00-22:00

Семинар на Integral на тема Sofia Visual Identity - представяне на резултатите от творческата работилница и дискусия по темата
11 юни, Галерия Академия, 19:30-21:00

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.