• Mini Art Fest [2017]

  16 - 26 юни 2017
  Да свериш часовник със съвременния цирк е толкова сложно, колкото да жонглираш със седем топки, но Катай Сантос от Венецуела въобще няма проблем с това.
 • В/ХОД напред

  18 - 26 юни 2017
  Бъдеще, прогрес, иновативност, дигитални изкуства, нови медии – фокусът в събитията от програмата на В/ХОД напред обещава любопитни, атрактивни и интерактивни срещи с български визуални артисти.
 • София Моно

  2 - 12 юни 2017
  Възгледите на Камен Донев, Черното пиле на Мариус Куркински, два филма, една ПК за мръсни приказки и доста стендъп комедия – моно-формите излизат на открито всяка вечер в 20:45.
 • Световен театър в София

  1 - 10 юни 2017
  От Шекспир и Гогол до хип-хоп, фламенко, индонезийска еротика и кино на живо – гостите на фестивала Световен театър ще ни говорят на много езици от сцената. Преди това нека да кажем и ние няколко думи за главните герои в програмата, които от 1 до 10 юни носят насам нов театър от Европа, Азия и Америка.
 • Антистатик

  12 - 20 май 2017
  Десет години е сериозна връзка. Точно толкова време Антистатик е в "отдадени и моногамни" отношения със съвременния танц и пърформанс, не без трудности и насрещни течения, но и с един постоянен спътник – движението.
 • Sofia Underground 2017

  24 - 29 април 2017
  Създаден преди двадесет години и възроден преди десет, през 2017 фестивалът за пърформанс изкуство фокусира темата си върху времето - като сила, фактор или като проблем, но най-вече като въпрос от лично, обществено и артистично естество и абстракция.
 • Драматон

  16 - 18 март 2017
  Или публично четене на текстове, което протяга ръка към новите автори на театрална драматургия, за да се запознае с тяхното изследване на света.
 • Софийски театрален салон 2017

  2 - 31 март 2017
  Следващият месец е важен за театъра ни и щедър към нас като публика – от 2 до 31 март Софийският театрален салон дава сцена на всичките 28 спектакъла с номинация за Икар. Преди избраните да получат статуетка Най-добър на 27 март, имате шанс да наваксате с пропуснатите – тук минаваме през най-големите категории, за да си набележите имената, а кога и къде да ги гледате помага един смел скрол надолу:
 • Нощ на театрите [2016]

  19 - 20 ноември 2016
  За четвърта година търсим път към сцената по тъмно, но започваме от рано – Нощта на театрите на 19 ноември ни събужда в 10:00 сутринта и ни пуска да си лягаме чак в малките часове. Няма как да я опишем от-до, затова открехваме завесата само на няколко важни места.
 • Театър в аванс

  19 - 20 ноември 2016
  Петото издание на форума се посвещава на генезиса на понятията "съвременен човек" и "съвременно общество".
 • ACT фестивал за свободен театър

  11 - 17 ноември 2016
  Или Бал с каски – под това мото тази година сдружение ACT свива фестивалното си гнездо около независима драматургия от тук и отвън. Четири представления от Германия, Франция и Полша придружават българската селекция и между 11 и 17 ноември пълнят няколко софийски пространства със свободен театър и танц. Цялата програма ще намерите в специалното ни издание за фестивала, тук пускаме само тийзъри за ключовите моменти.
 • Капана фест [есен 2016]

  14 - 16 октомври 2016
  Съставките му се сгъстяват в прогресия, която ни тегли на югоизток със сила х4. С толкова трябва да умножим и редовете тук, за да разкажем всичко, затова само подчертаваме.
 • Fusion Art Fest II

  8 - 9 октомври 2016
  "Изложба в гората, картини между дърветата, пластики сред корените и ръчно изработени лампи сред листата. Авторско кино, джаз на живо и коктейл", подреждат асортимента на феста организаторите, които миналия февруари ни завъртяха около индустриалните зони на Сточна гара.
 • One Dance Week

  9 - 30 октомври 2016
  Деветият том на One Dance Week е дълъг не една седмица, а три. От 9 октомври чак до 30-и танцови компании от осем държави ще ни разхождат из географията на живота. И тялото. Доверяваме им се и оставяме обърканите си житейски компаси вкъщи, грабваме по 10лв за място пред сцените и гледаме всичко отдолу подред
 • Международен импро фестивал

  29 септември 2016 - 4 октомври 2016
  Бил Мъри, Дан Акройд и Ейми Полър ни идват на ум от раз, а ако се поровите, ще изскочат още куп актьори, оформили смешното си Аз в школи по импровизационен театър.
 • Панаир на младите

  1 - 5 октомври 2016
  Фокусът му тази година е site-specific театъра, който използва за сцена най-притаените пространства на Младежкия театър от 1 до 5 октомври – влизаме срещу 2лв, ето къде и кога.
 • Нощ в Пловдив

  23 - 24 септември 2016
  Дванадесетата Нощ в Пловдив пълни две дати в календара със 140 събития, разграфени в пет програми. Дори да не спираме, часовете на 23 и 24 септември няма да ни стигнат да обходим 70-те адреса от градската експедиция, затова събираме най-притегателните в стегнат график и тръгваме – напред, към културата. Спирка първа: Операта в полунощ в петък за Absolut-ен парти старт с Петер Крюдер – няма как, разчистете следващия уикенд отсега.
 • Панаир на куклите

  16 - 22 септември 2016
 • квАРТал фестивал

  16 - 18 септември 2016
  Този уикенд навъртаме километри пеша, все в едно парче от града – това между Дондуков, Левски, Сливница и Мария Луиза, вдъхновило дебюта на квАРТал фестивал.
 • Време е за Аполония

  1 - 10 септември 2016
  Отбелязваме първите десет дни на септември като Празници на изкуствата, а доброто съвпадение в календара ни дава дълъг уикенд и прогноза слънце за пътуването до Созопол. Вълните и пясъкът в случая са само екстра – градът събира най-доброто от реколта 2016 в музиката, театъра, киното, литературата и визуалните изкуства. Огледът ни отдолу е бърз, но внимателен, а останалото е на място до 10 септември.