• 100 години Борис Христов

  17 април 2014 - 29 юни 2014
  Наричат го Царят на басите, а в историята името му се споменава единствено с възторг. Тази година се навършват 100 години от рождението на големия оперен певец Борис Христов и по повода по света и у нас се случват поредица чествания, конференции, изложби, прожекции и не на последно място концерти, които припомнят една забележителна и славна сценична кариера.
 • Антистатик 2014

  7 - 13 април 2014
  Съвременното сценично изкуство отдавна има своя ниша и публика у нас, благодарение на фестивала Антистатик, чието седмо издание по традиция ни среща с новите революционни течения в световния танц и пърформанс.
  В рамките на една седмица фестивалът ще се проведе в пространствата на Център за култура и дебат Червената къща и Театрална работилница Сфумато, като този път ще превземе дори и един от столичните молове.
 • Sofia Dance Week 2013

  5 - 19 октомври 2013
  Животът вероятно не е партито, на което мнозина от нас са очаквали да попаднат. Но така или иначе сме тук, най-добре да потанцуваме (метафорично) или пък да се полюбуваме на онези, превърнали танца в свой живот (съвсем буквално). Първото оставяме във вашите ръце, а за второто препоръчваме шестото издание на Sofia Dance Week, което ще се случи между 5 и 19 октомври, при това - по-богато от всякога.
 • Панаир на младите 2013

  30 септември 2013 - 6 октомври 2013
  Поредният Панаир на младите дава предимство на извънстоличните постановки. Под мотото Срещу стената, фестивалът започва с Кавказкият тебеширен кръг на младите от НАТФИЗ, а финалната поанта поставят гарбовските актьори с класиката Ромео и Жулиета.
 • Нощ на театрите

  14 септември 2013
  Човеците са измайсторили свят в света, в който лесно да обсъждат чувства и да бягат от тревоги. На този свят са посветени десетки вечери (от наша страна) и безбройни усилия (от страна на актьорите), а сега – и едно денонощие. Говорим за театър, разбира се. И за неговата първа нощ в София. Нощта на театрите ще се разположи из целия 14 септември – от неговата късна утрин, чак до късния му мрак.
 • София моно 2013

  16 - 20 юли 2013
  Всяко театрално представление е като призрак – живее, развлича, разчувства, а сетне изчезва. Душите на много спектакли витаят из простора на парка на Военната академия, няколко обаче можете да зърнете от плът и кръв на тазгодишния фестивал София моно (16-20 юли). Камен Донев, Мая Новоселска, Димитър Живков и Ивана Папазова ще озаряват сцената насред парка, а Вечерницата (началният час на моноспектаклите е 21:00) ще грее ярко на небето над вас.
 • Малък сезон 2013

  26 юни 2013 - 5 юли 2013
  В тези слънчеви, макар и размирни времена, изкуството продължава да напира, напомняйки за съществуването си. Малкият сезон на Сфумато предлага десетдневна солидна доза от него във всевъзможните му форми - представления, пърформанси, музика, изложби и дискусии. Обединяващата тема е изгубената човечност, а голямата надежда - нейното завръщане.
 • Опера в парка 2013

  20 юни 2013 - 14 юли 2013
  Опера (но и балет) в парка (20 юни-14 юли) е почти романтичен фестивал, сред 90-годишни дървета и открито небе, в средата на парковото пространство в английски стил при Военната академия. Замислен като лична инициатива на маестро Пламен Карталов, фестът се намести удобно в атмосферата на нашия град вече с четвърто издание и стана повече от очакван.

 • Западен парк 2013

  17 - 23 юни 2013
  Новото издание на нестандартния фестивал отново ще се разположи в нестандартните пространства на вече много зеления Западен парк, квартал Гевгелийски и дори квартал Факултета.
 • Световен театър в София

  3 - 8 юни 2013
  Световен театър в София е вече отгледана и възпитана традиция. Първите й седем години са налице. От невръстен, едва проходил фестивал, та досега, Световен театър е приютявал любезно постановки от всички краища на света, а между 3 и 8 юни тази година, неговите скъпи гости идват от Словения, Чехия, Германия, Испания и Обединеното кралство.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • Американски балет за България

  19 - 28 април 2013
  От известно време ви подсказваме, че краят на април за големите софийски сцени ще е красиво музикален – на път сме да видим изящни тела и великолепна хореография. Накратко, начинанието, наречено Американски балет за България отново прави грациозно ку-д-пие в Софийската опера и балет и зала 1 на НДК (19-28 април), за да можем се опием от модерни и класически произведения, изиграни от наши и американски балетни танцьори.
 • Dance It!

  1 - 7 април 2013
  Танцовата работилница Dance It! се превърна в своеобразна запазена марка, а за много от участниците - и в реален шанс за кариера. Тази година работилницата се провежда за седми пореден път, като в дните между 1 и 7 април звезди от небосклона на хореографията ще преподават на младите български танцьори пет различни стила (класически балет, джаз, модерен танц, хип хоп и характерен танц), а петима късметлии ще получат стипендии за престижни летни танцови курсове в САЩ.
 • Антистатик VІ

  11 - 21 април 2013
  Антистатик, фестивалът на театралния танц (или танцовия театър, както ви харесва) започва за шести път още на 13 април. И докато началото му бележат „стъпките” на един германец по уличните неравности в София, то финалът му (Сфумато, 21 април, 19:00) е с диаболичното соло How do you imagine the devil на Дани Браун, гастролирала в един от големите световни фестивали Tanzgate 2013 в Берлин. Програмата е кратка, но наситена с модерна кинетика, предлагаме ви акцентите по-долу.

 • Софийски театрален салон 2013

  19 - 27 март 2013
  Изминаха повече от два месеца, откакто Съюзът на артистите в България обяви номинациите си за наградата Икар, а вече започна и Софийският театрален салон, в който ще видим номинираните представления и артисти на столичните сцени. Кулминацията на Салона е с церемонията по връчването на Икар-ите в Народния театър на 27 март. Заемаме се да ви подготвим за събитието с кратка информация кой за какво се бори тази година, а вие разполагате с още няколко дни да гледате постановките, които сте пропуснали, за да стискате палци на своя фаворит.


 • Sofia Dance Fest 2013

  15 - 17 март 2013
  Тазгодишното издание на големия фестивал ще ви представи десетки танцьори, които се изявяват във всевъзможни танцови направления.
 • Radio Cafe 3 Years Birthday

  23 - 29 януари 2013
 • Фестивал за изкуство в публично пространство Западен Парк

  1 - 9 декември 2012
  Фестивал за изкуство в публичното пространство Западен парк се старае да създаде платформа, на която да се осмислят всички особености на публичното пространство през призмата на съвремието. Основна цел на събитието е да привлече нова, много по-активна публика, готова да участва, да променя и оформя собствената си жизнена среда.
 • ACT Фестивал за свободен театър

  14 - 18 ноември 2012
  Фестивалът за свободен театър Act ни навести миналата година по това време, бе радушно приет, подобаващо оценен и ето го отново – от 14 до 18 ноември, на няколко различни столични локации.
 • Панаир на младите 2012

  8 - 14 октомври 2012

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098