• Софийски фестивал на науката

  11 - 15 май 2011
  През втората седмица на май София ще има още един повод да се причисли към културните традиции на големите столици. Благодарение на Британски съвет между 11 и 15 май най-после и тук ще се състои фестивал на науката, приютен в няколко специални шатри в обичаната Докторска градина. Първият Софийски фестивал на науката не само ще популяризира чрез игри, забавни представяния и работилници това, което неправилно сме свикнали да наричаме суха материя, но и цели да привлече малки и големи към идеята, че крачката от култура и ежедневие до наука е пренебрежимо малка.
 • Унгарска седмица

  12 - 17 май 2011
  От 12 до 17 май духът на София ще се доближи максимално близо до този на далечна Будапеща – идва времето за Унгарската седмица. Гответе се за превкусни унгарски гозби, висока литература, звукът на сто цигански цигулки, превъзходни танцьори и легендарни рок химни.
 • Софийска пролет 2011

  30 април 2011 - 1 май 2011
  Международният фестивал за автентичен фолклор Софийска пролет 2011 се провежда на открита сцена пред НДК. Събитието е организирано от Столична община, Министерство на Културата и Фондация Европа под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова.
 • Седмици на Германия

  3 - 19 март 2011
  От 3 до 19 април в София, Пловдив, Русе и Варна ще се проведат Седмиците на Германия в България – събитие, което цели да информира, разведри и образова българската аудитория, сближавайки я с класическите и модерните достижения на великата и винаги будна немска култура.
 • Antistatic - фестивал за съвременен танц и пърформанс 2011

  1 - 5 април 2011
  След три изключително успешни издания фестивалът за съвременен танц и пърформанс Antistatic се завръща не на шега на 1 април. Очакват ни пет дни, 11 постановки, едно представяне на книга и десетки чуждестранни гости.
 • Панаир на младите

  4 - 10 октомври 2010
 • Sofia Dance Week 2010

  23 - 29 септември 2010
  Танцувалният фестивал Sofia Dance Week e едно от големите събития на есента и събира на едно място световни имена, изкушени аматьори и обикновени ценители.
 • Международен фестивал за уличен и куклен театър Панаир на куклите 2010

  16 - 22 септември 2010
 • Фестивал Водна кула 2010

  25 - 30 юни 2010
  Проектираната от австрийски архитект и построена през 1929, Водна кула в Лозенец възкръсва като феникс по това време на годината под напора на културни събития от едноименния фест.
 • Малък сезон 2010

  26 юни 2010 - 5 юли 2010
 • Ден на испанския език

  19 юни 2010
 • Sofia Design Week 2010

  4 - 11 юни 2010
  Второто издание на Sofia Design Week ни въвлича
  в почти житейската дилема: повече или по-малко. Седмицата, пълна с изложби, дискусии, творчески работилници и забавления, започва на 4 юни и ни гарантира, че в следващите седем дни и нощи имаме твърди ангажименти.

  Форум

  Два дни – 5 и 6 юни, една тема – More or Less, и доста дълъг списък от лектори, сред които миналогодишният ни познайник Ерик Кеселс от рекламна агенция KesselsKramer, които промотираха евтин хотел върху кучешки фекалии, журналистът и писател Андрю Лосовски, който освен с лекция идва и с изложба на предмети списания, които приличат на всичко освен на списания. Списъкът с имена е дълъг, участието – единствената платена част от феста. Последен шанс за регистрация – 3 юни.

  Изложби
  Четири на брой, категорично следващи принципа на цялата седмица, те събират много неща на едно място – груповата More or Less Exhibition е в СГХГ и подхожда към дизайна с чувство за хумор; The Perfect Human. 5 X Obstructed е в галерия Академика и ни представя работи на студенти от престижната академия за изкуство и дизайн Gerrit Rietveld Academie; в Индустриална 11 вече върви с пълни сили експозицията Измерението на повърхността – комуникационният дизайн в Германия, а до 11 юни можете да видите и как младите сръбски дизайнери промотират своите творби по света – експонатите са в северната сграда на Художествената академия.

  Двора
  Националната художествена академия – мястото за отдих, сладки приказки и всички официалности покрай SDW. Всяка вечер тук ще има музика и парти, от 17:00 ще работи More or Less барът, а във временния магазин ви очакват книги и лоу-кост продуктов дизайн. На 5 юни цял ден тук ще се вихри Детска творческа работилница, а в неделя, на 6 юни, се открива изложбата от конкурса Дизайнерът това си ти, в който участват собственоръчно изработени дизайнерски продукти с подръчни материали.

  Дизайн експо
  През цялата седмица в Склада на ул. Бенковски 11 ще можете да видите уникалните продукти на белгийското студио D&A Lab, които са на границата между изкуство и дизайн – създадени от имена като Ян Фабр, Анн Вероника Янсенс, Мишел Франсоа и Ян Феркруйсе в лимитиран брой и за пазара на колекционерите.
 • Нощта на музеите 2010

  15 - 16 май 2010
  Нощта на музеите и галериите отново се очертава като събитие, което си заслужава да не пропускате. За четвърти път над 15 от софийските арт пространства и държавни музеи ни канят на гости, като не са забравили да се погрижат за доброто настроение, залагайки на ексклузивни предложения и съпътстващи програми с концерти, четения, филми и театър.
 • Зелени дни

  7 - 18 април 2010
  Зелени дни е поредица от събития, ориентирани към опазването на природата, природосъобразния бизнес и начин на живот. Фестивалът включва изложения, уъркшопи, изложби и филми – всички посветени на зелената идея. Можете да се включите в някои от дебатите и акциите, както и да научите повече за зелени ваканции и спа в България и по света, или просто да посетите изложенията за биопродукти и екипировка.
 • Номадска танцова академия

  1 - 14 април 2010
 • Антистатик 2010

  8 - 12 април 2010
  Пролетта е време за раздвижване на духа и тялото – точно това ще получим от третото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс Антистатик.
 • Софийски театрален салон 2010

  12 - 27 март 2010
 • Media Playground

  11 - 13 декември 2009
  Проектът Broadcast Media Sculptures цели да продуцира експериментално разследване за бъдещето на масовите медии в среда на интеркултурен диалог на млади и креативни хора, които ще споделят своят опит и визии за бъдещето на превърналите се в ежедневие за тях медии. Като част от този проект всяка от учaстващите институции ще отвори вратите си и ще организира едно уникално, свободно за интерпретиране и участие събитие - Media Playground.
 • Дни на тангото 2009

  9 - 13 декември 2009
 • Новогодишен музикален фестивал 2009

  7 декември 2009 - 1 януари 2010