Фестивал на оперното и балетно изкуство

Фестивал на оперното и балетно изкуство


23 ноември 2015 - 5 декември 2015
От 23 ноември до 5 декември в Стара Загора ще се проведе за 46-ти път Фестивал на оперното и балетното изкуство - своеобразна панорама на постиженията и търсенията в музикално-сценичните изкуства у нас през последния творчески сезон.


В рамките на две седмици Стара Загора ще се превърне в столица на музиката и танца. Програмата е оформена след прецизна селекция от над 70 спектакли, създадени от различни български трупи.

Безспорен успех е участието на съвременната българска творба, Омагьосаният, от Божидар Спасов, спектакъл на Пловдивската опера.

С представянето на танцовия спектакъл Безвремие балетната трупа на Държавна опера – Стара Загора демонстрира нови търсения и изразни средства в динамично развиващия се съвременен танцов театър.

Специално внимание заслужава участието и на Фондация Дарина Такова, която заедно с известните творци, режисьорът Явор Гърдев и художникът Ясен Гюзелев и млади изпълнители представя операта Лястовичката от Джакомо Пучини. 

Специалният гост на фестивала е оперната прима Дарина Такова, която ще се срещне с публиката на 1 декември преди прожекцията на уникалния видеозапис на спектакъла на операта Семирамида от Росини.

Подробности и билети търсете на: operasz.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.