Фестивал на оперното и балетно изкуство

Фестивал на оперното и балетно изкуство


28 ноември 2016 - 10 декември 2016
За 47-ми път насочва светлините на прожекторите към най-новите и интересни музикално-сценични събития, създадени у нас през последния творчески сезон.


Както всяка година, така и тази специално място е отредено на оперната и балетна класика. Домакините от Стара Загора откриват фестивала с премиерните спектакли на операта Селска чест и на балета Делвата, като второто заглавие се поставя за първи път в България. Пловдивската опера гостува с Хофманови разкази, а варненският театрално-музикален център идва с Борис Годунов. Държавният Балет върху лед на Санкт Петербург представя класическата творба Лебедово езеро. От русенската опера очакваме Балетна вечер с фрагменти от класическия репертоар и специална танцова постановка върху Годишните времена на Вивалди. Програмата се допълва и от мюзикъла Любов и смърт в Мулен Руж на Музикален театър Стефан Македонски.

По традиция фестивалът се фокусира и върху значими за музикалната общественост годишнини. Слушаме опери и концерти, посветени на Моцарт, Красимир Кюркчийски, Анна Томова-Синтова.


Билети търсим на касите и сайта на Операта и от eventim.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.