Опера на върховете

Опера на върховете


20 юли 2019 - 4 август 2019
Естествените форми на Белоградчишките скали и тази година влизат във върховната сценография на два балета, три опери и един мюзикъл от репертоара на Софийската опера (всички с начало от 20:00), докато мелодиите на Вагнер отекват през деня с природната акустика на пещерата Магура.


За да хванем началото, трябва да сме там на 20 юли, когато програмата открива балетът Кармина Бурана по музиката на Карл Орф, пристигнал край скалите малко след премиерата си в София. На 21 юли пък сцената изпълват палците от Дамата с камелиите на Верди и Сергей Онсоф, преди там да настъпи времето за първата опера – Трубадур, отново на Верди, чиито белкантови мелодии и сложни оркестрови части трептят във въздуха на 26 юли. Следващите два дни са за Кармен на Бизе и Турандот на Пучини, които после оставят на мюзикъла Mamma Mia! да изпълни пространството с песните на ABBA всеки ден oт 1 до 4 август. Дотук с вечерната програма – в Магурата от 11:00 в периода от 26 юли до 4 август (с почивка на 29 и 30 юли) гледаме Богове, Великани, Джуджета, Валкюри или пещерна фестивална импресия от три части с музиката на Вагнер.

Опера на върховете е на Белоградчишките скали от 20 юли до 4 август, билети 15-80лв от касите на Софийската опера и operasofia.bg

снимка Светослав Николов
· София · Пловдив · Варна · Бургас
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.