• Международен франкофонски ученически театрален фестивал

  17 - 19 април 2015
  За поредна година в Стара Загора ще се проведе 22-то издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал.
 • 45-ти Фестивал на оперно и балетно изкуство - Стара Загора

  24 ноември 2014 - 5 декември 2014
  Фестивалът ще се открие с изложба от сценографски проекти на покойния главен художник на Държавна опера-Стара Загора Борис Стойнов и с премиера на операта Отело от Джузепе Верди и ще се закрие с голям Гала-концерт Звезди на операта.
 • Летен музикален фестивал Августа Траяна

  18 юни 2014 - 1 септември 2014
 • 21-и Международен франкофонски ученически театрален фестивал

  11 - 13 април 2014
  Фестивалът събира ученици, изучаващи френски език в професионални или общообразователни училища и тази година в него ще вземат участие 18 трупи. Спектаклите, които те ще представят са на френски език и с продължителност от 15 до 20 минути.
 • Нощ на изкуствата

  27 септември 2013
  Нощта на изкуствата в Стара Загора и тази година обединява усилията на културните институции в града за провеждането на близо 60 събития в 17 обекта.
 • Младежки фестивал на изкуствата Различният поглед

  20 - 22 септември 2013
  Под мотото RE@кТИвно зелено ще премине тазгодишното издание на Младежкия фестивал на изкуствата Различният поглед, призовавайки младежта към творчество чрез рециклиране и "ре-активно" арт-отношение към заобикалящата ни среда. Трите дни на феста са запълнени с ателиета, работилници, демонстрации, игри, изложби, театър, музика и кино-прожекции, в които всеки може да се включи като създател или наблюдател.
 • Международен куклено-театрален фестивал Пиеро 2013

  24 - 29 септември 2013
  Международният куклено-театрален фестивал Пиеро привлича в Стара Загора артисти, кукловоди и театрали от всички краища на света с вкус към различни форми и нетипичното: театър за възрастни в кукления театър.
 • 43-ти Фестивал на оперното и балетно изкуство Стара Загора 2011

  11 ноември 2011 - 2 декември 2011
 • Различният поглед

  16 - 18 септември 2011
  Фестивал на изкуствата 2011
  За четвърта поредна година и вече в рамките на три дни! Фестивалът, който придоби статута на най-мащабното младежко събитие в града и региона, ще премине под мотото Заедно в изкуството, акцентирайки върху неформалното образование. Зрителите ще се наслаждават на майсторството на над 30 музикални групи и ди джеи в различни стилове, които ще звучат на откритата сцена и в клубовете. В програмата са заложени още: театрални представления, кино прожекции, изложби, презентации и конференции, занаятчийски работилници, историческа възстановка, цирково изкуство и др. Представители на клуб Зараза отново ще участват с мобилен кабинет от мястото на събитието за изследване и консултиране за HIV/СПИН. Арт ателиета и спортен форум ще бъдат обединени в Шеметна надпревара, която е предизвикателство към най-ентусиазираните и енергични от вас.
 • Нощ на музеите и галериите в Стара Загора

  30 септември 2011
 • Различният поглед

  17 - 19 септември 2010
  Тазгодишният фестивал е фокусиран върху street art-а като улично изкуство и култура. Авторите му са най-свободните артисти в света. Техните идеи не събират прах по ателиетата, а се срещат с публиката в момента на самото им създаване, комуникират с нея, дишат с ритъма на уличния живот, с неговата динамика и пулс. Това е нова форма, която се развива стихийно, защото позволява нещо много нужно на младото поколение – диалог.
  За реализирането на идеята на фестивала са поканени независими млади автори и творци, които ще допринесат за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с младите хора.
 • Различният поглед

  19 септември 2009
  Първият по рода си за Стара Загора културен фестивал на младите. Случва се в края на лятото и началото на учебната година и е сборен пункт за всички артистични и творчески настроени натури.
 • 6-ти Международен куклено-театрален фестивал за възрастни Пиеро 2009

  24 - 29 септември 2009

  Фестивалът е създаден през 2000 г. Той е една нова, неконвенционална европейска сцена на куклено-театралното изкуство, заложила на вкуса към различни форми и нетипичното: театър за възрастни в кукления театър.


 • 5 октомври – Ден на Стара Загора

  2 - 5 октомври 2008
 • Нощ на музеите и галериите Стара Загора 2008'

  26 - 27 септември 2008
  В цяла Европа Нощта на музеите и галериите, с нетрадиционния си атрактивен формат и наситеност на културни събития, се превръща в емблема за градовете, в които се провежда, а посетителите и туристите плануват отдалеч посещенията си. Към инициативата преди 3 години се присъедини и Стара Загора.
 • Различният поглед

  13 септември 2008

  В събота ще станем свидетели на първия по рода си за Стара Загора културен фестивал за младите. Идеята на амбициозния проект е насочи вниманието към почти всички дейности, типични за лайфстайла на младите старозагорци, да отвори алтернативни пространства и създаде среда на артистично взаимодействие между творци и публика като арена за изкуство и градска култура.


 • Дни на тракийската култура - Казанлък 2008'

  29 - 31 август 2008
  За четвърта година в самия край на лятото Казанлък ще грее с цялата си красота и величие. В петък и събота Дните на тракийската култура са празник за казанлъчани и туристи от България и цял свят. Като истинска културна столица, градът ще извади на показ различни за древната си история образи, лица, документи и паметници. Празниците са съвременен микс между наука, изкуство и зрелище.
 • Празници на липите - Стара Загора 2008

  7 - 24 юни 2008

  Традиционните за Стара Загора празници са свързани със символа на града - липата и продължат в периода, в който най-силно се усеща вълшебното ухание на цъфналите липи - от 7 до 24 юни.


 • 17-ти Международен фестивал на училищния франкофонски театър

  23 - 25 април 2010
 • Коледа за всички деца

  7 - 23 декември 2009
  Социална програма на Община Стара Загора и Куклен театър, която ще зарадва децата с безплатен спектакъл и посещение от Дядо Коледа