• Нощ на музеите и галериите

  20 - 21 септември 2013
  Изкуство, история, срещи и хиляди хора из улиците на Пловдив са запазените знаци на Нощта на музеите и галериите, която за втори път се провежда в рамките на два дни – първият, запазен за модула Музеи и галерии, а вторият – за модулите Култура и клуб и Град и публични пространства.
 • Сцена на кръстопът: Театъра - хоризонта

  10 - 23 септември 2013
  Тази година фестивалът открива ударно като нямаме в предвид събитията, които за малко не осуетиха провеждането му, а Възвишение – голямото завръщане на режисьора Иван Добчев на пловдивска сцена (след 30-годишно отсъствие). Постановката е по едноименния роман на Милен Русков – книгата, която преобърна представите ни за възрожденските маниери с хастара навън, така че и очакванията към театралната й адаптация са големи.
 • Двама са малко – трима са много

  4 - 8 септември 2013
 • Международен фестивал за театър и съвременен танц Черната кутия

  30 май 2013 - 8 юни 2013
  Както обикновено по това време на годината Пловдив посреща родни и чужди артисти на Фестивала за театър и съвременен танц Черната кутия. Тази година предстои седмото му издание, в което ще видим 13 спектакъла от областа на физическия театър, пърформанс и съвременен танц. Четири отделни дни във фестивалната програма ще бъдат посветени изключително на съвременния танц и пърформанс.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • Панорама на комедиите

  14 май 2013 - 24 юни 2013
 • Сцена, палитра, слово

  24 февруари 2013 - 3 март 2013

  Зимният фестивал на изкуствата Сцена, палитра, слово навлиза смело в своята девета годишнина. Фестивалът, който традиционно се провежда в последната седмица на февруари, е възможност да се запознаем с работата на писатели, поети, режисьори, актьори, художници, които досега не са показвали творбите си пред пловдивска публика.


 • Празници на Старият град

  23 - 29 септември 2013
 • Есенен античен фестивал Lvdi Romani Mmxii

  7 - 9 септември 2012
  LVDI Romani MMXII е нещо като възраждане на древната традиция на главният римски празник ludi maximi Romani, особено популярен и наподобявал гръцките такива. Това било тържество, на което се отдавала почит на бог Юпитер Капитолийски, следствие от обета, който давал пълководецът преди битка. Празникът се провеждал всяка есен, когато римската войска се завръщала от поход. Във фестивала ще вземат участие клубове от България, Естония и Сърбия, както и свободни реенактори. Сред ритуалите, които ще покажат са ауспиция (птицегадание), лустрация (очистителен ритуал), панкратион – антични борби, гладиаторски битки, антични танци, антично въоръжение и демонстрации на оръжия, пазар на роби, римска мода.
 • Двама са малко - трима са много 2012

  4 - 8 септември 2012
  Юбилейното двадесето издание на Международния куклено-театрален фестивал Двама са малко – трима са много се задава с богата конкурсна програма и едно интригуващо нововъведение.
 • Фестивал Улица Отец Паисий ТЕКСТ

  11 - 13 май 2012
  Как се вгражда текст в рисунка, може ли текстът да се изяде, къде са ни буквите и какво се случва с поезията, когато я изпееш? На кой текст приличаш? Това са малка част от събитията в програмата на тазгодишното издание на фестивала Улица Отец Паисий с куратори Крум Филипов и Виктор Янков.
 • Фестивал на здравословния живот Здравей Здраве

  28 - 29 април 2012
  С изключително богата програма и стройна организация стартира фестът, който ще се опита максимално да ни доближи до природата и до една част от методите, които дават възможност да се хармонизират всички нива на организма и така всеки да поддържа добро здраве. В двата дни - 28 и 29 април, ще се проведат множество лекции, практически занимания и демонстрации - от медитативни и релаксиращи техники до това как да подобрим зрението си или да сготвим според Аюрведа. Място на провеждане: сградата на Общинския съвет (бивш Младежки дом Спектър).
 • Сцена, палитра, слово

  25 февруари 2012 - 3 март 2012
 • Рошавата котка 2012

  12 - 13 май 2012
 • Зимен фестивал на изкуствата Сцена, Палитра, Слово

  20 февруари 2011 - 2 март 2011
 • Двама са малко - трима са много

  2 - 6 септември 2010
 • Рошавата котка 2010

  8 - 9 май 2010
  Детско-юношески фестивал на театралното, музикално и танцово изкуство
 • Open Student Fest 2010

  11 - 14 май 2010
 • Сцена, палитра, слово 2010

  21 февруари 2010 - 1 март 2010
  Шестото издание на традиционния за месеца Фестивал на изкуствата Сцена, Палитра, Слово стартира на 21 февруари. В рамките на седмица той ще събере изявени писатели, поети, актьори, режисьори, музиканти и художници, които ще представят най-новите си работи в читалище Христо Ботев.
 • Международен фестивал на магическото изкуство

  24 - 26 септември 2009

  В Пловдив подобен фестивал се провежда за първи път и затова въобще не се съмняваме, че интерсът към него ще бъде подобаващ. От 24 до 26 септември най-добрите магове на Балканите ще демонстрират своите илюзионистки умения на живо пред феновете на енигматичното изкуство. Инициативата е на главния български магьосник Астор, а събраните средства ще бъдат дарени за изграждане на регионален център за лечение на специфични очни заболявания.