Международен театрален фестивал Варненско лято

Международен театрален фестивал Варненско лято


1 - 11 юни 2017
41 спектакъла влизат в афиша на тазгодишното юбилейно издание на фестивала Варненско лято. Те ще донесат във Варна както най-доброто от българската театрална сцена от миналия сезон, така и модерни театрални и танцови интерпретации от Европа, Америка и Азия.


Официалната селекция включва девет спектакъла. Сред тях са постановките на Народния театър Ничия земя и Богът на касапницата; Влюбеният Шекспир на Драматичен театър Варна; Името на Сатиричен театър Алеко Константинов, носител на награда Икар 2017 за най-добро представление; Театър София и Анна Каренина; Младежкият театър гостува с Еквус, а Театрална работилница Сфумато със Светлото бъдеще на битака по романа на Светлана Алексиевич Време секънд хенд. Една нощ с теб е спектакъла на Театър Българска армия, в който си партнират Стефка Янорова и Георги Кадурин. Бродуейският мюзикъл за възрастни Авеню Q е това, с което се представя Столичен куклен театър.
Чуждестранните спектакли ни предлагат горещ фламенко спектакъл Desplante, Кино на живо, Ужасената душа: Макбет - китайски прочит на шекспировата трагедия; унгарска интерпретация на Дневникът на един луд - моноспектакъл на Тамаш Керестеш, както и проектът на сингапуреца Чой Ка Фаи - Софтмашина: Рианто & Сурджит.
В програмата на фестивала са и станалите вече традиционни за последните издания театрални продукции, излъчвани по сателит, от програмата на Национален театър Лондон на живо - Ничия земя и Амадеус. Съвместно с Международния музикален фестивал Варненско лято непосредствено след края на театралния фестивал ще бъде представена и сателитна прожекция на спектакъла от Метрополитън опера - Травиата с българската оперна прима Соня Йончева. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.