Международен театрален фестивал Варненско лято 2018

Международен театрален фестивал Варненско лято 2018


1 - 14 юни 2018
26-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято за поредна година ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, чуждестранни спектакли, специално поканени за фестивала арт събития – концерти и прожекции на спектакли, програмирани в четири модула: Българска селекция, Международна селекция, Програма Шоукейс и Паралелна програма.


В дните от 1 до 14 юни ще имаме възможност да избираме между нови и класически заглавия от българската и световната драматургия, да срещнем любими артисти, както и да видим иновативни сценични форми.
Един от акцентите на фестивала е включеният в програмата Интермецо съвместен концерт на вокалния ансамбъл Мистерия на българските гласове и певицата Лиса Джерард (12 юни, зала 1 на ФКЦ). Продължава традицията и на сателитните прожекции от Метрополитън опера на живо със спектакъла Бохеми от Пучини (14 юни, зала 1 на ФКЦ), с участието на българската оперна прима Соня Йончева.
В програмата на фестивала са включени и други театрални продукции, излъчвани по сателит, от програмата на Националният театър на живо от Лондон – Хеда Габлер от Х. Ибсен (8 юни, зала Европа на ФКЦ), както и филмирана версия на необичания спектакъл на режисьора Тимофей Кулябин върху Чеховите Три сестри, реализиран на езика на глухонемите хора (2 и 5 юни, зала Европа на ФКЦ). 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.