Международен балетен конкурс 2018

Международен балетен конкурс 2018


15 - 30 юли 2018
Балетната олимпиада ще събере за 28 път елита на танца на сцената на Летния театър във Варна. От 15 до 30 юли млади таланти от Европа, Азия и Америка ще се представят пред звездното жури с избрани образци на балетната класика и хореографии от съвременни автори, като се състезават в две възрастови групи.


Председател на журито е Владимир Василиев от Русия - пръв и единствен носител на Голямата награда на град Варна от първия Международен балетен конкурс през 1964. Василиев ще оценява състезателите в компанията на балетмайстори, директори на балетни трупи и балетни мениджъри от Франция, Корея, Япония, Куба, Китай.
Първият тур от програмата на Международния балетен конкурс ще се проведе в дните от 16 до 19 юли. В него състезателите ще покажат образци на класическата хореография. Вторият тур ще бъде от 21 до 24 юли. Кандидатите от старша и младша възраст ще играят класика и съвременни произведения. Третият, финален тур за разпределяне на призовете, ще е на 26 и 27 юли отново с класика и съвременна хореография. Наградите ще бъдат обявени на 29 юли с концерт на победителите. Конкурсът завършва на 30 юли с гала концерт Среща на поколенията. В него на една сцена своето изкуство ще покажат най-новите носители на награди и победители в минали издания на конкурса. По традиция, паралелно с конкурса се провеждат и съпътстващи прояви, между които Международна лятна балетна академия със занимания по класически балет, съвременни техники и джаз.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.