• Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2017
  41 спектакъла влизат в афиша на тазгодишното юбилейно издание на фестивала Варненско лято. Те ще донесат във Варна както най-доброто от българската театрална сцена от миналия сезон, така и модерни театрални и танцови интерпретации от Европа, Америка и Азия.
 • Vertigo Festival

  14 - 17 ноември 2016
  Третото издание на фестивала Vertigo (14-17 ноември) във Варна представя съвременни танцови проекти и алтернативни изпълнителски изкуства. Акцент в програмата са проектите
 • Funcity+

  29 септември 2016 - 2 октомври 2016
  Funcity+ е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите.
 • Международен балетен конкурс Варна 2016

  15 - 30 юли 2016
  27-ото издание на първия и най-труден в света балетен конкурс ще събере елита на танца в магичния Летен театър на Варна от 15 до 30 юли. 155 състезатели от 35 държави ще се включат в надпреварата за наградите на Балетната Олимпиада.
 • Театър Римски терми

  17 - 30 юли 2016
  С това издание се възстановява прекъсналата традиция на регулярните летни камерни спектакли в Римски терми.
 • 24-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2016
  Най-доброто от българската театрална сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи, специално поканени за фестивала арт събития, представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър - на всичко това ставаме свидетели от 1 до 11 юни във Варна по време на поредното издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Нощ на театрите във Варна

  21 ноември 2015
  Варна за поредна година се включва в Нощта на театрите, макар че събитията започват още от 10:00 сутринта. Всеки спектакъл обещава да бъде приключение, така че изборът няма да е лесен. А може би най-добре би било да си отделите целия ден за театър... Не сте го правили отдавна, поне от миналогодишната Нощ на театрите.
 • Funcity 2015

  27 - 30 август 2015
  Това лято Funcity навършва пет години. Като първи юбилей на събитието, това е годината с най-много промени в неговата организация – нови дати, сцени и локации, нови дейности и събития.
 • 23-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2015
  За поредна година фестивалът Варненско лято си поставя за цел да открои най-доброто от българската театрална сцена. Акцентът традиционно пада върху най-оригиналните и мобилни представления от столичните театрални сцени, а сред чуждестранните предложения са спектаклите от Италия, Чехия, Холандия.
 • Vertigo Festival

  24 - 29 ноември 2014
  Пилотното издание на Vertigo Festival във Варна ще представи съвременен танц и алтернативни изпълнителски изкуства. Всички представления ще се играят в несценични пространства, което превръща фестивала в уникален по формат за България.
 • Нощ на театрите във Варна

  15 ноември 2014
  Драматичен театър Стоян Бъчваров и Държавен куклен театър Варна ще участват за първи път в европейската инциатива, обединяваща усилията на театри в различни страни, в един и същи ден да достигнат по традиционни и иновативни пътища до своята публика.
 • Международен куклен фестивал Златният делфин 2014

  1 - 7 октомври 2014
  От 1 до 7 октомври Варна ще бъде център на кукленото театрално изкуство и домакин на шестнадесетото издание на най-стария международен фестивал за куклено изкуство в България Златният Делфин.
 • Световен форум на изкуствата Под звездите

  1 - 8 август 2014
 • Funcity 2014

  7 - 13 юли 2014
  Funcity е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите.
 • Международен балетен конкурс Варна 2014

  15 - 30 юли 2014
  Тазгодишното издание на Международния балетен конкурс е особено специално, защото конкурсът ще празнува петдесет годишния си юбилей. Създаден през 1964, първото му издание се провежда от 2 до 13 юли в Летния театър на Варна. Това е и първото в света професионално международно балетно състезание.
 • 22-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2014
  Варненските зрители ще имат въможността да избират между класически и съвременни заглавия, между драматичен и куклен театър за възрастни, между съвременен танц и мултимедиен пърформанс по време на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Funcity 2013

  1 - 7 юли 2013
  Funcity е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите. Всеки желаещ може да стане съпричастен към различни атрактивни дейности като редки спортове и различен тип работилници според интереса и възможностите си, като всички събития са със свободен вход.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • 21-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 12 юни 2013
  Както всяка година, посрещаме лятото с кулминацията на театралния сезон, наречена Международен театрален фестивал Варненско лято. 21-ото му издание ще се проведе традиционно в първите седмици на юни. Традиционни са и арт локациите, в които ще се случват събитията. Заглавията от българската селекция са 7, а всички чуждестранни спектакли се представят у нас за първи път и са с осигурен превод.
 • Аполония 2012

  30 август 2012 - 8 септември 2012