Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас

Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас


13 - 22 май 2014
С театралната постановка на ГПНЕ Гьоте - Училище – твоето бъдеще! от Алекса Тисмайер, на 13 май ще бъдат официално открити Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Те се организират от Община Бургас, посолството на Австрия в България и Сдружение Приятели на Австрия в Бургас.


Бургаската публика ще има удоволствието да се наслади още на формацията eXtracello (14 май). Репертоарът на забележителните музиканти включва произведения от Ренесанса, през класиката до джаз поп и рок. През третия ден на феста (15 май) в Бургас ще бъде представен австрийският филм Шърли: Представа за реалност на режисъора Густав Дойч. В лентата оживяват 13 картини на Едуард Хопър, които „разказват“ моменти от живота на несъществуващата актриса Шърли. На 16 май проф. Владко Мурдаров ще представи книгата Младост между две войни на Фердинанд Брукнер. Възпитаниците на НУМСИ Проф. П. Владигеров ще представят на публиката Виенска приказка – концерт – спектакъл с музиката на великите майстори на класицизма на 17 май. Друг акцент в програмата на дните са Деветте музи на изкуствата на 18 май. В този амбициозен проект се преплитат слово, танц и музика. На 20 май любителите на театралното изкуство ще имат възможност да се насладят на моноспектакъла на Симеон Владов по пиесата на Петер Турини Най-сетне край. Вечер, посветена на австрийската литература, са подготвили студио Митични птици при НЧ Любен Каравилов 1940 на 21 май. Ще бъдат представени световните австрийски писатели Елиас Канети, Стефан Цвайг, Томас Бернхард, Елфриде Йелинек. Финал на програмата ще сложи концертът на Симфоничния оркестър на Държавна опера Бургас с диригент Иван Кожухаров и солист Йерица Стекласа на 22 май.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088