МОНТФИЗ Арт Фест 2014

МОНТФИЗ Арт Фест 2014


27 юли 2014 - 3 август 2014
Международният арт фестивал, организиран от МОНТФИЗ и Община Созопол, тази година ще се проведе за пети пореден път. Мисията му е утвърждаване и развитие на практиките за периодичен професионален тренинг, както на любителите и кандидат-студентите, така и на студентите и професионалистите в сферата на изкуството.


Във фестивала могат да се включат както индивидуални участници, които желаят да участват в практическите тренинги или кандидатстудентските консултации, така и групи участници, които освен в уъркшопите и консултациите, могат да участват в конкурсната програма с театрално представление след предварителна селекция.
Програмата на фестивала включва ежедневни практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, ритмика, танци, творческо писане и др., ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози от страната и чужбина и подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство. Все ден ще се провеждат още и кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през есента на 2014-та. Всяка вечер участниците ще могат да наблюдават представления на любителски театрални състави и школи, които се състезават в конкурсна програма в няколко категории и биват оценявани от жури, съставено от преподавателите от НАТФИЗ и част от ръководителите на уъркшопи. Най-голям интерес предизвиква спектакълът Dear Teacher (Скъпа Елена Сергеевна) по Людмила Разумовская, който абсолвентите от актьорския клас на Аидас Гиниотис от Литовската академия за музика и театър и акторите от Театрална лаборатория Open Circle (Литва) ще представят на българска сцена по покана на МОНТФИЗ на 31 юли от 21:00 часа в Созопол. Спектакълът е кооподукция между Литовската академия за музика и театър и Театрална лаборатория Open Circle. Режисьор е Йева Стунджите, сценограф Рамуне Скребунайте. Художественият ръководител на актьорския клас в Литовската академия - Аидас Гиниотис и неговата асистентка – доста популярната в Литва и в Източна Европа актриса Юдита Урниките, ще проведат заедно и шестдневен уъркшоп по актьорско майсторство за всички участници в МОНТФИЗ Арт Фест 2014 в Созопол. Темата на уъркшопа е Съвременни актьорски техники. Освен литовците, от чужбина за фестивала пристигат актьорът и режисьор Крис Донъли от Велокобритания, който ще проведе шестдневен актьорски тренинг и актрисата Алексис Флойд от САЩ, която ще ръководи уъркшопи по актьорско майтосрство и джаз танци. Сред българските преподаватели тази година са: проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, проф. Атанас Атанасов, доц. Александър Илиев, Койна Русева, Башар Рахал, Явор Бахаров, Леонид Йовчев, Асен Аврамов, писателят Георги Господинов и много други.
Заявки за участие във фестивала могат да бъдат направени тук.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088