Dance It!

Dance It!


18 - 30 август 2014
Миналата година, Фондация Танцово изкуство - Илиев организира за първи път и лятно издание на танцовата работилница Dance It!, а домакин на събитието бе град Бургас. С радост съобщаваме, че това лято работилницата ще има своето второ издание в морския град и то ще продължи цели две седмици (от 18 до 30 август).


В програмата на работилницата влизат сутрешни класове по техника и следобедни ателиета по репертоар в няколко стила. Ако сте аматьори, не се притеснявайте - Лятна танцова работилница е подготвила за всекиго по нещо. Класовете включват занимания по балет, хип-хоп, модерен и характерен танц, както за професионалисти и аматьори на високо ниво, така и (за първи път) за деца и по-малко напреднали. Традиционно, класовете ще бъдат водени от утвърдени хорегорафи от САЩ и България, а очакванията са за кратко време кандидат танцьорите да усвоят огромно разнообразие от нови техники.

Професионалистите:
Класовете по балет и модерен танц ще води Крисчън ван Хауърд – артистичен директор на нюйоркската компания за съвременен танц Von Howard Project и преподавател в Montclair State University и в известното Alvin Ailey School. Във фейсбук той споделя, че няма търпение да се върне в България за Лятна Танцова Работилница и да се срещне с нови и бивши негови ученици от програмата, с които да създадат нещо прекрасно.
Балет ще има и за най-малките, които ще бъдат разделени в две възрастови групи: от 5 до 9 години и от 9 до 12 години. Обучението в най-ниската възрастова група ще започне от втората седмица. Преподавател по балет за деца ще бъде Калина Владимирова. Тя е млада българска балерина, стипентиантка на Фондация Танцово изкуство – Илиев в Ballet Chicago, работеща в трупата на Музикалния театър в София.
За разлика от пролетния формат на работилницата, това лято класовете по хип-хоп също ще се състоят само през втората седмица на програмата и ще бъдат водени от Здравко Костадинов. Той започва кариерата си в Studio Dance Zonе и е арт директор и основател на Groovez (dance community). Здравко също е стипендиант на фондацията, обучавал се в най-престижните хип-хоп студия в САЩ – Debbie Reynolds и Millennium в Лос Анджелис.
Един от най-важните преподаватели в Лятна Танцова работилница е Петър Илиев – основател на фондация Танцово изкуство – Илиев и инициатор на самата програма. Той е натрупал безценния си опит в България и САЩ. Преподава в няколко институции в Щатите, сред които Pacific Northwest Ballet – едно от 10-те най-добри балетни училища в света. Неговите ателиета по характерен танц обикновено са едни от най-различните, динамични и забавни класове по време на Работилницата.

Програмата
Ежедневните ателиета на Лятна Танцова Работилница ще се провеждат от понеделник до петък в Младежкия културен център (Младежкия дом) в Бургас. Всички участници в програмата ще имат възможността да станат част от традиционния финален спектакъл, който ще се състои на 30 август, събота, от 19:00 в НХК и ще направи публиката свидетел на комбинацията от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088