Всичко е любов

11 февруари 2009 Петя Златанова
Той и тя са две половини на едно цяло. От седем години летят. За целта притежават нещо много важно – крилете на любовта. Тя им донесе Давид.
Пред Вас са Ивет и Тигран. Запознават се в НАТФИЗ в един драматичен откъс. Интервюто с тях е, може би, единствения ми шанс да им бъда режисьор. Поне за малко. Разпределям ролите: Тигран е Той, Ивет е Тя.
Тя е куклена актриса. Доскоро беше в Старозагорския куклен театър, от 2009-та е в Столичен куклен театър. Той е актьор в Драматичен театър Гео Милев и Театър Българска Армия.


Как ви събра съдбата?
Тя и Той: Имахме този късмет, може би. Общо взето, случайността ни събра в НАТФИЗ. По-скоро драмата ни събра.

Какво запали любовната искра между вас?
Той: Ами, те хубавите неща бавно идват. Не стана изведнъж, а постепенно. Първо усетихме, че имаме много общи интереси и възгледи по различни теми...
Тя: ...после станахме много близки приятели и чак след това дойде всичко останало. Започнахме като много добри и откровени приятели. В един момент нещо се завъртя... Какво е то, още не знам.

Кое е най-щурото нещо, което сте правили в името на любовта един към друг? Тя: Най-щурото нещо по принцип в любовта е, когато съумееш да простиш грешките на другия. Какво по-щуро от това, да забравиш за слабостите и да обичаш?!
Той: Щуротии много сме правили, ама те не са за пред медиите...
Тя: Може би най-щурото нещо, което заедно направихме, е решението ни да имаме дете и да създадем семейство, в момент когато сме най-натоварени с професионални амбиции и сме на стотици километри от близките си, които най-добре могат да ни помогнат.
Той: Не е ли щуро да се ожениш на 22? Ивет беше на 24. Малко хора се женят още на тази възраст.
Тя: И по-щурото е, че не съжаляваме!
Той: Да, това е най-щурото!

Има ли вечна любов?
Той: Аз вярвам, че има. Защо да не вярвам... За мен любовта е да обичаш един човек, без когото не можеш да живееш. То е като нуждата от храна, вода и въздух дори. Любовта е жизнена необходимост.
Тя: Аз мисля, че всичко е любов. Тя е навсякъде. Старая се да приемам света и живота по този начин. Мисля, че вечна любов може да има, ако приемеш, че си с този човек, защото ти е дадено Свише. И ако не се допускат схемите: “ами, аз съм с него, защото той ми е мъж, а аз съм му жена и затова трябва...” Схемите и ограниченията пречат на любовта. Във връзката трябва и да обичаш много силно и да правиш така, че да бъдеш обичан.

Какво мислите за театъра в отношенията между любими?
Той: Неизбежно е, ние и двамата сме актьори и лесно ни се отдава. Имам предвид само театъра, когато не си във форма, а бързо трябва да влезеш в роля, за да направиш човека до себе си щастлив. Иначе фалшивите отношения нямат място в любовта.
Тя: Нашата любов е жива и до днес, въпреки различни интриги, в които сме били забърквани, именно защото няма театър между нас. Ние сме болезнено откровени един към друг и сме честни. Това е много важно. И така трябва да бъде между хората по принцип.
Той: А иначе, понякога си правим куклен театър в ежедневието си, за да е по-леко и весело!
Тя: Искаш да кажеш, че “лъжем без билети”.

Като влюбени, когато играете заедно на сцената, щадите ли се един друг? Как се отразява това в работата ви, че сте загрижени един за друг, че се обичате? Той: Ако се щадим помежду си на сцената, ще си направим лоша “услуга”. На сцената няма място за щадене!
Тя: Стъпя ли на сцената, независимо дали с Тигран или с някой друг актьор, ние моментално ставаме колеги и нищо друго. Знам, че трябва да си свърша стопроцентно работата и личните ни взаимоотношения нямат място тук.

Искате ли да кажете нещо на хората за празника на любовта?
Той:
За Свети Валентин пожелавам на тези, които все още не са намерили половинката си, да го направят по най-бързия начин! Много е важно, в днешното скапано време, когато всеки гледа да те излъже или да изкяри нещо от теб, да имаш един човек до себе си, който може винаги да те разбере и да ти бъде опора във всичко.
Тя: Искам да кажа на хората да се обичат, защото любовта е най-святото чувство и според мен, именно любовта е създала човека, не нещо друго...


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.