Синфония Варсовия

Синфония ВарсовияДиригент и солист: Филип Бернолд [флейта]
Солисти: Огюстен Дюме [цигулка], Жерар Косе [виола]
В програмата: Девиен – Концерт за флейта и оркестър N7; Моцарт – Симфония концертанте; Хайдн – Симфония N 85 Кралицата Hob I/85, си бемол мажор
Френските музиканти от световна класа Огюстен Дюме – цигулка и Жерар Косе – виола, ще са солисти на елитния полски оркестър на 2 август във Фестивалния и конгресен център.


Блясъкът на европейската камерна музика от 18 век ще бъде пресъздаден от емблематичния полски оркестър Синфония Варсовия на ММФ Варненско лято. Трима много успешни европейски музиканти ще бъдат солисти в концерта с творби на Девиен, Моцарт и Хайдн. Сред солистите на оркестъра във Варшава и в международните турнета са флейтистът и диригент Филип Бернолд и Огюстен Дюме – един от знаковите цигулари от втората половина на 20 век. Заедно с виолиста Жерар Косе те ще изпълнят Концерт за флейта и оркестър N7 от Девиен, Симфония концертанте на Моцарт и Симфония N85 Кралицата в си бемол мажор.
Синфония Варсовия е сравнително млад, но наложен в Европа и света авторитетен оркестър. Основан е през 1984 във Варшава от легендарния цигулар Йехуди Менухин. Самият Менухин прави няколко забележителни, влезли в музикалната история, записа с камерната формация. В годините тя се разраства до симфоничен оркестър и има и своята брас-секция. Оркестърът е работил с големите диригенти на нашето време Клаудио Абадо, Валери Георгиев, Роберто Тревино, Кшиштоф Пендерецки.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081