Мария Каракушева: пиано рецитал

Мария Каракушева: пиано рецитал



Buy tickets
 
След премиерата на ефирния клип към новата композиция на Мария Каракушева Nine можем да чуем произведението и на живо в Sofia Live Club заедно с творби от мултимедийния ѝ спектакъл Hearteclipse.



Както в самото видео, така и в цялостната атмосфера на изпълнението на пианистката се вижда творческото ѝ вдъхновение - майчинството. Личният аспект на новия ѝ проект допринася за интимното усещане във въздуха между нотите, в елегантното движение на пръстите ѝ по клавишите, в диханното музициране, нежните прогресии и диалога между мелодиите на дясната и на лявата ръка. Композицията Nine е и основната нишка в рецитала на 4 декември.

Каракушева споделя, че музиката се е появила по време на бременността, сякаш прошепната от тогава все още неродения ѝ син. Наистина, обогатената чувствителност, в която резонира трепетно очакване, личи във всяка хармония. Деликатният аранжимент на продуцента и диджей Иван Шопов поставя пианото на фокус, подсилвайки още повече интроспективния поглед на композиторката.

Магията на новия живот ехти и в самото заглавие. Числото 9 препраща към деветте месеца на бременността, но не само - тази цифра присъства и в досегашното творчество на пианистката. На неговата притегателна сила се дължи броят на произведенията в предходния ѝ албум Hearteclipse.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.