Аз и ти в един споделен свят

Аз и ти в един споделен святСпециален концерт на китайска и българска симфонична музика, представен от Институт Конфуций в София и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.


Младият китайски тенор Гонг Тянчжо и 14 изтъкнати музиканти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив и Държавната опера на Пловдив ще предложат на българската публика широка палитра от образци на традиционната китайска музика.

Освен класически примери от съкровищницата на китайската музикална традиция, програмата включва и произведения от българската музикална класика, някои от които ще бъдат изпълнени за пръв път от китайски певец. Също за пръв път в България ще бъде изпълнена и песента Аз и ти, написана по повод откриването на Олимпийските игри в Пекин през 2008, аранжиментът за която е подготвен специално за концерта в зала България от ректора на АМТИИ – Пловдив, професор Милчо Василев.

Сред големите имена, поканени за участие в концерта, са проф. д-р. Магдалена Чикчева, проф. Александър Спиров, проф. Снежана Симеонова, доц. д-р Тони Шекерджиева-Новак, доц. д-р Ромео Смилков от АМТИИ Пловдив, Виеслав Новак и Албена Бяндова от Държавната опера – Пловдив.
Концертът е част от поредицата културни мероприятия в чест на предстоящата 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

Безплатни билети за концерта можете да получите на касите на зала България или в Институт Конфуций (бул. Тодор Александров 79, между 10:00 и 18:00, за информация: 822 30 19).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.