Селска чест / Делвата

Селска чест / Делвата
опера, балет
Селска чест: Опера от Пиетро Маскани
Диригент: Карло Донадио, Италия - гост
Режисьор: Игнацио Окипинти - гост
Сценография: Салваторе Русо - гост ·С: Олга Романко, Камен Чанев
Делвата: Балет по музика на Алфредо Газела
Диригент: Карло Донадио - гост
· Сценография: Салваторе Русо - гост
Хореография: Флавио Бенати - гост
Общото между двете творби е, че техните автори творят в едно и също време и сюжетът им отразява живота в италианския Юг. Оживява автентичната атмосфера, характерните костюми с колоритни етно елементи и архитектурните символи на Сицилия.


Салваторе Русо се свързва с успешни постановки в много оперни театри в Европа и Америка, както и с телевизионни и филмови продукции в Италия и САЩ. Работил е в Италия съвместно с Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев и Гена Димитрова.

Игнацио Окипинти е режисьор в оперния театър на Палермо. Познат е на българската публика с постановката Севилският бръснар от Росини на старозагорска сцена.
Диригентът Карло Донадио е постоянен диригент на Римската опера, а от 2004 и активен член на Артистичната дирекция на фондацията към театъра.
Хореографът Флавио Бенати в своята международна кариера е работил съвместно с голямата българска балерина Соня Арова (Софи Арою), Морис Бежар, Франко Дзефирели.

Олга Романко има престижни ангажименти в Арена ди Верона с Пласидо
Доминго, Владимир Атлантов, Ренато Брузон, в Ковънт Гардън с Денис О’Нийл, във Виенската Щатс опера с Лео Нучи и в Монте Карло с Гена Димитрова, Амнерис и Ренато Брузон. Камен Чанев е работил с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианистът на Лучано Павароти). Изявява се на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.