Trombobby & C-Mo

Trombobby & C-Moснимка Жоро Панчев
Соул, фънк и хип-хоп се преплитат край басейна с късия им общ албум The Year Without a Summer, в който Trombobby налива инструментали под думите на C-Мo.


Вдъхновени от избухването на вулкана Тамбора през 1815, Божидар и Симеон викат лятото в условията на скована зима, предизвикана от пепелта след бедствието. Първата песен, кръстена на EP-то, открива с решителен бийт и ни говори за нещо недостъпно, което само със звука на морето може да стане по-плътно и достижимо. После в Mattress се промушва реалната история на Trombobby за влюбването и последните години, в които спи на матрак, а оттам продължаваме с мажорен тон към постапокалиптичния свят на Play This When the World Ends, пълен с дървета, мъхове, животни и голи скелети на сгради, в който хората са изчезващ вид. Настроението леко се променя с баладичната Liya, следвана от гласа на Били Холидей, която цитира своята Don’t Explain в началото на U Cheat/Make it. После в The Barbеr of Baghdad ни среща бръснарят от 1001 нощи, който ни приковава в студената си глуха приказка още с първата нота. Blue Pill идва от халюцинациите на рапъра J Dilla и неговия разговор с починалия Ol’ Dirty Bastard, който го съветва да подмине червения автобус и да се качи на белия, когато стигне от другата страна. С това финално послание за изборите, музикантите се настройват в компанията на Петър Йотов (китара), Евден Димитров (бас) и Радо Казасов (барабани), за да започнат отначало и да ни напомнят и за другите си общи парчета. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081