Музиката на дърветата

Музиката на дърветатаПознаваме добре звука, който резонира в дървения корпус на цигулката или китарата. А каква песен пеят дърветата, докато са живи? Докосваме се до гласа на природата с един уникален концерт под формата на диалог между човека и растителния свят.


Докато вятърът шуми в листата над главите ни, се вслушваме в думите на дърветата, преведени на музикален език от талантливия импровизатор Косьо Кучев. Посредникът е специален уред, способен да улавя електромагнитните сигнали от повърхността на листата на растението и кореновата му система. По този начин нервните импулси на флората се преобразуват в красиви мелодии.

Влизаме във вълнуваща дискусия с писателката Вера Петрова и откриваме нови начини да общуваме с природния свят. В рамките на събитието авторката представя книгата си Разходки из невидимия свят, която разкрива  тайните на растителното съзнание пред малки и големи.

Необичайният концерт се провежда в парк Военна академия. Удобно разположени между могъщите стволове на липи и дъбове, осъзнаваме, че природата има какво да ни каже.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.