Nick Mason’s Saucerful of Secrets

Nick Mason’s Saucerful of SecretsBuy tickets
 
Тип музика: рок
Култовият барабанист на незабравимата прогресивна рок група Pink Floyd пристига в София в началото на юни.


Бандата на великобританския музикант Nick Mason’s Saucerful of Secrets потегля на турне през 40 европейски града, като българската столица също е част от маршрута.

На 8 юни сме в Зала 1 на НДК, за да се насладим на някои от най-ранните песни на Флойд. Целта на този репертоар е не да превърне Nick Mason’s Saucerful of Secrets в трибют група, а да съживи специфичния дух на времето, в което са създадени парчетата.

За никого не е тайна, че често албуми като Meddle и Obscured by Clouds остават на заден план на фона на емблематичните The Wall, Dark Side of the Moon и дори Animals. Спокойствието, което Atom Heart Mother излъчва обаче е уникално за групата, а продължителните инструментални сегменти и интересните музикални хармонии, характерни за този период на Pink Floyd и особено за самия албум Saucerful of Secrets, ни разхождат по ръба на психeделичното. Не е маловажен фактът, че Мейсън е единственият член на Флойд, който остава част от формацията през целия период на творчеството ѝ. Участва в създаването на изключителните Echoes, Time и One of These Days и може да се каже, че е неделима част от групата.

Слушаме някои от песните за пръв път на живо с билет, купен от тук.

програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.