Белонога

БелоногаБелонога или Гергана Димитрова е позната на аудиторията като една от великолепните певици от Мистерията на българските гласове и Ева Квартет.


Работата по Белонога започва през 2009 и едва през 2012 Гергана влиза в студио заедно със звукоинженера Алекс Нушев и под ръководството на продуцента Димитър Панев. На 7 март обаче музикантите ще ви накарат на да погледнете През очите на слънцето.
Дълбокото познаване на българския фолклор и срещите през годините с архаичните музикални култури на аборигените и пигмеите водят до наслояване на музикални идеи.
Мелодичното я води, а първичното провокира. Така възниква една нова, странна и изключително богата на емоции музика - диалог между архаичната култура на аборигените и пигмеите с мелодиката на българската песен. Основата - човешкият глас - търси директната връзка между тях в музикален свят без граници.
В основата на проекта е и Алекс Нушев, който съвместно с Белонога през годините студийна работа реализира нейните идеи. Освен това участват: Костадин Генчев – един от най-добрите български кавали (създател и ръководител на групите Булгара и Дива Река), Виолета Петкова – гъдулка, Димитър Тишев – акордеон, Димитър Христов -тамбура и мултиинструменталистът от Гърция Вангелис Карипис на перкусии. Специални гости на проекта са великолепният арменски певец и музикант Хайг Язджиян (уд, глас) и джаздоайенът Анатоли Вапиров (саксофон).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.