Силви Вартан

Силви ВартанСветовноизвестната певица Силви Вартан ще представи в България най-новия си албум Силви в Нашвил. Най-популярната в света изпълнителка от български произход се завръща отново в родината си. Това ще бъде нейното трето излизане на сцената на зала 1 на НДК след концертите й през 1990 и 2009. Първия път, още с появяването си на сцената, тя разплака публиката с Я кажи ми, облаче ле бяло.


След 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди разпродадени концерти, Силви не спира творческите си търсения. С новия си диск тя поднася приятна изненада на феновете си с рязък завой към американския кънтри рок.
Новият албум на Силви е 40-ят поред. Той носи името Силви в Нашвил. За него 69-годишната певица влезе в звукозаписното студио в сърцето на кънтрито - Нашвил, щата Тенеси (САЩ), отново истински отдадена на музиката. И когато през септември той излезе във Франция, веднага предизвика фурор.Самата Силви признава, че албумът й е плод на желанието да внесе динамика в спектаклите си и да се обърне към по-популярен стил. С него тя се връща във времето от преди близо 50 години, когато едва 20-годишна записва в Нашвил, в прочутото студио RCA Victor Studios, заедно с музикални величия като китариста Чет Аткинс и Елвис Пресли. Сега френската критика казва, че с новия си албум Силви Вартан всъщност се прибира в истинския си дом. Успехът му е гарантиран от включените в него популярни кънтри парчета, изпълнени като кавъри от уникалната певица. Силви в Нашвил събира най-добрите студийни музиканти, които интерпретират парчетата по начина, по който тя си ги представя. И резултатът е такъв, че още при представянето във Франция албумът печели почитателите и генерира безпрецедентно вълнение сред феновете на певицата и в социалните мрежи.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.