You Transform Today & Andy Butler

You Transform Today & Andy ButlerНа 29 ноември в Централна баня един български артист ще скача от радост, а останалите ще танцуваме в ритъма на нюйоркския диджей Анди Бътлър.


Пак е време за избори, но, спокойно, Вежди Рашидов не е в листата. Арт-поддръжникът Absolut ни кани да гласуваме за истинска промяна, като дадем рамо на един български артист да постигне мечтата си и дори да участваме в реализацията й. Проектът You Transform Today вече даде плод пред очите ни миналата година, така че няма блъф. Селекцията на шведския бранд сега ни посочва трима фаворита: вдъхновяващи млади хора, които са като бели лястовици в своите сфери – носят и търсят промяната. Нашата задача е да изберем този, който да полети най-далече. Ето как:

Гласуването
Влизате в сайта transformtoday.bg, създаден за проекта, и гласувате до 29 ноември. Същата вечер ще разберем кой печели вота и, както се налага след тежко решение, ще отпуснем края с парти в Централна баня. Това за края беше метафора – проектът продължава нататък с втори етап, при който пак на сайта ще гласуваме за реализацията на идеята на артиста победител стъпка по стъпка. Сега да видим кой кой е.

Тримата финалисти
Destructive Creation е арт колективът, който боядиса Паметника на Съветската армия като комикс, сложи червено наметало на Альоша в Пловдив и превърна полицейската вишка на Кравай в беседка. Тук предлагат три нови „пакости”: ултравиолетова сграда, стъклен робот и бар в рейс Икарус. Дали, какво и как ще направят зависи от вота ни.
Неда Морфова мечтае да направи музикално видео, в което всеки може да бъде помощник режисьор. Музиката, историята и участниците в клипа са в ръцете на публиката, която ще избира между седем варианта на всеки етап от заснемането му.
Самуил Петканов, един от създателите на Не!Новините, е третият абсолютен артист. Той иска да напише първата си интерактивна книга, а какво ще се случва в нея зависи от нас. Историята редовно ще прескача между онлайн и офлайн пространството, а ние ще имаме седем избора за всяка следваща буква.

Херкулес: Завръщането
Да умееш да се забавляваш също е изкуство, така че на партито в Централна баня ще творим сериозно с Анди Бътлър от ню-диско групата Hercules and Love Affair (наречена така, защото гръцката митология му е слабост от малък, заедно с пианото и класиката). Виждали сме го веднъж тук през 2009, когато бандата беше само на година, но вече имаше световен хит – Blind. Сега диджеят ще завърти третият им албум – по-агресивен олд скул хаус проект, който звучи почти като техно. От българска страна ще балансират Emil Doesn't Drive и Niki Phoenix oт Disco Comrades, Kaloo и Vajarov.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081