BalK@N Fusion Band

BalK@N Fusion Band
Тип музика: джаз
Недялко Недялков [кавал], Владимир Кърпаров [саксофон], Константин Костов [пиано], Игор Спалати [контрабас], Борислав Петров [барабани]
BalK@N Fusion Band е фестивален проект, който се сформира специално за тазгодишното издание на Джаз Форум Стара Загора. Музиката, която представя, е с подчертано балканско звучене и включва авторски пиеси на Владимир Кърпаров и Недялко Недялков.


Недялко Недялков е сред малцината музиканти, които владеят четвърт тоновата система, което не е толкова лесно да се приложи на кавала. С лекота изпълнява всякаква балканска музика и музика на различните етноси. Неговият стил се откроява с брилянтна виртуозност, освободена и гъвкава импровизация, в която прецизно - с много чувство и финес, вплита различни и понякога доста трудни маниери на свирене.

Саксофонистът Владимир Кърпаров се занимава с музика от края на 80-те години. В началото свири в духов оркестър, по-късно с няколко млади джазмени опитва късмета си като уличен музикант в група Street Boys. Следва работа с Уикеда, джаз проекти с Христо Йоцов, Зона Ц. След завършване на Музикалната академия продължава образованието си в Германия, където живее и сега.

Константин Костов е концертиращ джаз пианист и преподавател в Университета за музика и сценични изкуства в Мюнхен. Свирил е в Германия, Япония, Русия, Италия, България. Споделя, че предпочита modern jazz, crossover jazz, folk jazz, неравноделните ритми и източната мелодика. През последните години Константин работи и в Полша, където активно се изявява с полски джаз музиканти.

Роденият в Италия басист Игор Спалати работи в Германия. Свири активно на европейските сцени, взима участие в някои от най-големите джазови фестивали на стария континет.

Борислав (Боби) Петров е джаз барабанист и композитор. През годините на своята кариера Борислав участва в множество артистични проекти от разнообразни музикални жанрове - джаз, рок, латин, биг бенд, поп, етно джаз.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.