Tapi Project

Tapi ProjectBuy tickets
 
Tapi Project е алтернативна група от град Сурат (щата Гуджарат), а в музиката им съвременната градска култура на Западна Индия се преплита с влияния от Нина Симон, Ела Фицджералд, Radiohead, Бьорк, от седемдесетарския психеделичен рок, от стила на пакистанската певица Абида Парвин.


Освен на хинди и урду, пеят и на родния си език гуджарати. Текстовете им, а и цялата им музика, са посветени на общуването с хората, на пътешествието по света (но и на пътуването в самия себе си), на създаването на нови приятелства – човешката страна на нещата в един свят, губещ всеки ден малко по малко човешкия си образ. За тригодишното си съществуване са имали няколко турнета – в цяла Европа, в Югоизточна Азия и в Япония.

В Гужарат са по-обширна формация, в която имат ситар и други традиционни инструменти, но на турне пътуват като истински трубадури – само с полуакустичната китара с ефекти на Йоги, мощния глас на Свати и с румънеца Сорин. От този сценичен минимализъм, Tapi Project не губят, даже напротив – печелят още едно измерение: на непосредственото общуване, което напълно заличава границата между сцената и публиката. И накрая публиката винаги припява с тях…
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.