Superhiks

SuperhiksНай-забележителната съвременна македонска ска-реге-рок група Superhiks пристига в България за серия от три концерта.


Групата празнува 25 години от създаването си, което отбеляза с голям, напълно разпродаден лайв в Скопие в началото на март. Седморката е със статут, подобен на Уикеда в България, със стабилна брас секция, аналогични по известност и стил, дори може би малко по–признати в страната си що се отнася до награди и ротация в медиите. Известни са в страната ни от своите концерти, характерни с разнообразна по стил музика и множество забавни, хумористични и саркастични текстове и коментари, с които печелят симпатии и нарастващ брой фенове. Сред популярните им парчета са Rade, Optimi-SKA, Graffiti Boy, Toa ne sum jas, Na Luta Rana, Africa и други.
Печелят няколко пъти наградата за Най-добра група на Македония; притежават награди за Най-добър видеоклип и Най-добър рок концерт. Могат да се похвалят с над 60 000 продадени копия от албумите си. Чести участници са и на фестивали като: EXIT Festival, Sziget Festival, Hodokvas, Rock Otocec, Alarm Festival, Zagreb Open Air, Nisomnia Fest, Summer end Revent, Taksirat Festival ,T-Rock Festival, Golden Drum. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.