Светът е за двама

5 март 2015 текст Ирина Димова снимки Ралица Димитрова
Те често не летят в един самолет, но имат един дом. Понякога работата ги разделя, но любовта винаги ги събира. Когато се срещаме с Рейчъл Роу и Страхил Велчев а.к.а. DJ KiNk, една песен звучи в главите на всички – нейната Горещо студено, посветена на него.


"Отдавна исках да напиша парче, в което да има еротика. Да разкажа за моментите, в които се опитвам да го провокирам, да го съблазня, чудейки се какво ли се върти в мислите му сега", казва Рейчъл и поглежда към мъжа, за когото говори. Новото й парче е написано само за Страхил (е, и за нас, воайорите). "Една вечер си лежах и слушах Алиша Кийс, един бийт ме вдъхнови и просто запях част от мелодията на Горещо студено", продължава тя и пред очите ни вече върви по Стефан Караджа с червеното си палто, усмивката и онова протяжно "съблечи ме с поглед, вече твоя съм".

Страхил, естествено, е доволен – и от секси поканата, и от музиката. Макар че му се иска Рейчъл да разгърне диапазона си географски. "Тя сега се е концентрирала в това да пее на български, да пише песни и за други наши музиканти, да се развива тук, което е чудесно. Но миналата година двамата имахме голям успех извън България с наш общ проект. Две от песните ни станаха толкова популярни, че редовно ги чувам – на летището, в някой магазин или на друго случайно място." За Страхил пътят навън е естествената траектория на артиста и сам я е избрал от малък. Още на 12 знае, че ще стане музикален продуцент, на 20 вече издава първия си винил, а стилът му – микс от техно и хаус от Чикаго и Детройт, ейсид и електроника, бързо потича в световните клубове. В Западна Европа и Северна Америка името KiNk пълни огромни зали, но у нас сякаш сцената е твърде малка за експериментите му и пуска тук рядко. Което означава, че обикновено не си е вкъщи за уикенда. Но колкото и да кръстосва света, от клуб на клуб и от летище на летище, сърцето му остава тук. При нея.

Двамата са супер партия и в музиката, и в живота отдавна, но ни спестяват статистиката. „Рахел (той така я нарича – бел. ред.) не иска да казвам точната цифра, но да речем, че сме заедно от три брака време”, смее се Страхил, а тя спонтанно запява Put a Ring on it на Бионсе и показва безименния си пръст. Все пак споделят, че във връзката им има една дата, която и двамата уважават – 1 май. Тъй като наближава, разговорът сам завива назад към спомените. "На една от годишнините ни, която беше ключова като число, с Рахел се озовахме в Берлин, в най-добрия клуб за електронна музика в света – Бергхайм, където и двамата имахме участие. Бях с големи очаквания за този ден, но не се получи никак романтично. Рахел се гримираше в стаята за артисти, а звукът зад стените беше като Трета световна война с разбиващи се самолети..." Тук тя го прекъсва, за да уточни, че за нея романтиката все пак е дошла на другата сутрин, когато отворили бутилка шампанско, а той държал трогателна реч, стъпил на стол.

За тази година планират пътуване до Париж, но дотогава имат да свършат малко работа. Например да приключат ремонта на апартамента си, като междувременно действат всеки по своите задачи. Страхил работи по втори свой проект под псевдонима Cyrilic, който ще бъде по-интровертен, груб и експериментален. Рейчъл продължава да пише, да композира и да пее с поглед право към него "Имаш мисли, които вълнуват, имаш мисли, които си струва да споделиш със мен, да осъществиш със мен..."

rachelrow.com
soundcloud.com/kink

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088