Плейлистът на Борислав Димитров - Бобо16 юли 2015 текст Данислава Делчева, снимки Нели Куртева
Той е рядка птица. Рапър с музикално образование и талант не само в реденето – Бобо пише текстове и композира топ парчета за нашия плейлист. Обича съвместната работа (с Графа, Redman, Тони Зен), но никога не занемарява своята банда Bobo&TheGang (която пуска първия си албум на есен) и соло музиката си (чакаме самостоятелната му тава от 10 години, но още се пече). Хващаме го малко преди да замине към морето с D2, с които имат и топъл нов сингъл – Заедно с Лора Караджова. Много имена изредихме, но днес ни интересува само едно – Бобо & песните, които го карат да настръхва, да плаче и да гори.


Песента, която ми напомня за родителите ми
Бинка Добрева – Даньова мама
Тази песен е била любима на дядо ми. Майка ми ми е разказвала как се е просълзявал всеки път, когато я чуе по радиото. На мен ми настръхва кожата от гласа на Бинка Дорева и не знам възможно ли е изобщо да има по-добро изпълнение на Даньова мама от нейното.

Песента, която слушах вкъщи като малък
Seal – Kiss From A Rose
Много ми харесваха вокалите на Seal, пренасяше ме в друга реалност. Това е една от първите ми любими песни, обичах да си я пея. И като се има предвид, че Батман беше любимият ми супер герой, можете да си представите колко силно я изживявах.

Песента, която ме накара да искам да стана музикант

Michael Jackson – Billie Jean

Сестра ми ме запали по Майкъл Джексън още от съвсем малък. В началото на 90-те имаше масова истерия по неговата музика, навсякъде продаваха картички, значки и всевъзможни неща с неговия лик, дори на тетрадките и чантите за училище имаше снимки на Майкъл. Та, Billie Jean ме караше да танцувам и бях истински впечатлен от видеото.

Песента, която ми се иска аз да бях написал
Жлъч и Гена – Печал
“Нека да е светлина и нека тя свети над всички от нас, точно сега, когато трябваше да се чувстваме безсмъртни, усещаме, че утре всичко ще свърши”. С това си творение Жлъч казва толкова много неща, които текат в съзнанието ми, че не знам дали някога бих могъл да ги формулирам по този гениален начин.

Песента, която ме разби, когато чух на живо
Wu-Tang Clan – Gravel Pit
Разбира се, по-старите хип-хоп маниаци помнят първия истински рап концерт на RZA and Killa Bee + Tekitha в далечната 2003-та, когато за първи път тук гостуваха американски рапъри. За нас беше голямо събитие! Тогава парчето Gravel Pit беше най-популярната песен сред хип-хопърите и ще остане емблематична за времето си.

Песента, която малко ме е срам, че харесвам
Сашо Роман – Мой ангеле

Все пак съм израстнал в квартал Надежда и няма как да не си чувал тази песен, ако си оттам. Не знам дали ме е срам, че я харесвам, или ме е срам, че ме е срам, но хубавото си е хубаво. Сигурен съм, че много изтънчени меломани тайно са си я припявали.

Песента, която свързвам с раздялата
Bon Jovi – Always

Много бях впечатлен от историята в клипа и силно ми въздействаше. Не че свързвам песента с моя раздяла, но всеки е имал такава изпепеляваща любов, след която ти се иска да изгориш всичко...

Песента, която свързвам с щастието
Pharrell Williams – Happy

Буквално най-щастливата песен! По принцип съм щастлив човек, тъй като имам възможност да работя това, което ми носи удоволствие от живота, а именно – музиката. Когато съм с моята си банда Bobo&TheGang и свирим, записваме или репетираме, се чувствам най-щастлив и пълноценен.

Песента, която ме е разплаквала
Michael Jackson – They Don’t Care About Us
Най-силно въздействащата песен! В допълнение с клипа, може да ти тръгне някоя и друга сълза. Не е срамно, освен aко не плачеш за себе си. Толкова несправедливи сме към природата, че направо съм бесен. Майкъл е намерил начин да опъне най-тънката струна на човека – състраданието. Жалко, че малко хора я имат.

Песента, на която най-много приличам
The Roots – What They Do
В тази песен се казва какво не трябва да се прави, когато си в шоубизнеса. Някои изпълнители задължително снимат полуголи мацки и скъпи коли и вярват, че това ще ги направи успешни. А забравят най-важното – музиката!

Песента, която дълго ме преследваше
K-Ci & JoJo – All My Life
Винаги ще съм благодарен на човека, който ми пусна Jodeci. Впоследствие K-Ci & JoJo ми станаха идоли и тази песен си я пея и до днес. Не мога без приятелите си, без любовта на хората до мен. И съм адски благодарен, че ги има в живота ми – черпя ги с тази песен!

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088