Плейлистът на феновете: Ocean Wisdom31 май 2018
Неофициално е по-бърз и от Еминем със своите 4.45 думи в секунда, но не това е важното – музиката на израсналия в Брайтън грайм гуру е сурова енергия, която препуска жанрово и удря с текстовете си. Преди да я усетим на живо в Терминал 1, четирима фенове ни пускат по парче и ни казват защо и как потъват в Ocean Wisdom.


Милена Комитова - организатор на събития
Splittin' The Racket


Когато бях хлапе, използвах хип-хопа като форма на бягство и така е всеки ден до днес. После известно време живях в Лондон, където най-близкото "бягство" беше Брайтън. Oще на "I'm comin' straight outta Brighton / А crazy motherfucker named Wizzy" Ocean Wisdom ми се заби в главата завинаги. Беше си любов от първо слушане. Не знам при вас как е, обаче ако си деветдесетарско хлапе, израснало с Roots Manuva, Plan B, Dizzee Rascal, Tricky, Skepta, Wiley, колкото и да ти пускат мъмбъл рап, някак все не те лови. Може и само при мен да е така, не знам. Нещата започнаха да се преповтарят, сцената взе да огладнява и просто имах нужда от тоя човек. Имах нужда да чуя нещо ново, което да ми носи същия old school vibe. И тогава се появи Chaos 93 – албум, продуциран от Dirty Dike, издаден от High Focus. И целият е просто... всъщност се оказа, че е просто началото, понеже Wizville е още по-по-най.

Илия Григоров a.k.a. Григовор - рапър и копирайтър
EwokOcean Wisdom се появи в много странния период от живота ми, в който почти се отказвах да слушам рап от Острова. По една или друга причина, изведнъж всички в Англия започнаха да правят песни върху американизирани инструментали, което унищожи типичната британска атмосфера, накарала ме да се влюбя в този стил изначално. Е, момчето прави и двете. Аз лично пускам Ewok, защото а/ Океанска Мъдрост влиза изключително грубо без да му пука за чувствата ти и б/ не си на рап, а си на рейв, брат. Честито. На тоя трак еуоците се превръщат в кръвожадни убийци на кокаин, които искат да унищожат всяка мебел в апартамента ми.

Олег Кабакчиев - предприемач
Eye Contact


Понякога е доста лесно да се влюбиш в хип-хопа, особено с артисти като Ocean Wisdom. Просто трябва да усетиш вайба. Дори когато римата е толкова бърза, че става неразбираема, добре разгърната, тя действа като звуков адреналин, зареждайки въздуха с енергия, която е достатъчно мощна, за да вдигне и най-заспалите в неистово вълнение. И Ocean Wisdom е точно такъв талант и прави точно това. Най-силното в случая е, че независим артист като него успя да избухне в топ 40 на Official UK Album Chart. Уменята му да съчетава ъндърграунд класа и съвременно звучене го изстрелват между най-добрите в занаята. Не стига, че е супер бърз, той преплита едновремено хип-хоп, грайм и дори джънгъл. Нищо друго, освен уважение за тези хора. Браво Ocean, размажи ги!

Йордан Стоянов - кинорежисьор
Revvin


Ocean Wisdom е едно от най-интересните нови емсита от Oстрова. Момчето, освен че спокойно прави кавъри на Busta Rhymes без да се задъха, може да влезе еднакво брутално на буум бап, грайм и джънгъл бийтове. Благодарение на което слушането на албумите му се задържа поне за месец в плейлистата ти. Ако това не е достатъчна причина да отидете на актуален изпълнител в Терминал 1, може да видите фийчърингите в новия му албум – Rodney P, Roots Manuva, P Money, Chester P и Method Man. Едва ли е случаен... Ravvin e с Dizzee Rascal, с когото открих грайм музиката, затова и този "бенгър" има специално място в сърцето ми.

Ocean Wisdom e в Терминал 1 на 14 юни от 21:00, 30лв от eventim.bg

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 31.05.2018 22:55 MarietaIvanova96

Re: Плейлистът на феновете: Ocean Wisdom

Как по дяволите може да твърдиш, че си дете на 90-те и си израснал с изпълнители, появили се след 2010 г. На всичкото отгоре да ги наричаш old school vibe, смешно и абсурдно и дори обидно към истинския old school. Явно уважаемата г-жа Комитова е пропуснала първите 15-20 години от своето хип-хоп израстване и е скочила направо на съвременния хип-хоп. Ако си наистина "деветдесетарско хлапе", по-логично е да си израснал с имена като Dr. Dre, 2 pac, Snoop Dogg, Nas, Biggie, DMX, Jay-Z и т.н.