Ред в хауса

9 август 2021 текст Дани Николова
За близките до него хора той е Християн Георгиев. За останалите е Hreez (както е артистичният му псевдоним) или пичът, който изкара онова страхотно парче преди няколко седмици. То се нарича Be The One и набира популярност под лейбъла на Dimitri Vegas & Like Mike Smash Deep/Smash The House. Обръщаме ви внимание върху трака, защото ще го последват още. И докато чакаме да чуем и тях, си поговорихме с 26-годишния диджей, роден в Града на липите. Кой е Hreez и какво ново около него? Пускаме си Be The One и се гмуркаме във водите на фючър, тех, дийп хауса на Hreez.


За онези, които не знаят, кой е Hreez?
Здравейте, аз съм Християн, на 26 години, родом от Стара Загора. Израснал съм в Града на липите и от няколко години живея в София.

Къде те намираме в момента – буквално и преносно?
Работя в английска фирма в сферата на IT услугите, а в момента съм на нашето Черноморие, за да трупам вдъхновение за новите си идеи, които искам да създам.

Какво ново около теб?
Фокусът ми е изцяло към продуциране на електронна музика. Съчетавам и създавам по-интересни звуци, за да постигна саунда, към който се стремя. Наскоро издадох новия си сингъл Be The One на лейбъла Smash Deep/Smash The House, собственост на Dimitri Vegas & Like Mike. Песента е разпространена във всички платформи и който желае, може да я чуе. В момента работя по няколко нови трака, които ще завърша до края на лятото. Така че stay tuned!

Кога си даде сметка, че май си постигнал успеха, който си търсил?
Това се случи преди три години, когато подписах първия си трак с любимия ми лейбъл HEXAGON, който тогава беше част от Spinnin‘ Records. Песента се казва Forever, в колаборация е с френското дуо Lumberjack и беше част от албума Hexagon Festival Weapons EP. Тракът натрупа доста голяма популярност, като беше пускан по най-големите фестивали в света (Tomorrowland, EDC, Untold и много други). Получихме подкрепа и от много диджеи, както и от големия Боб Синклер, който я пусна в Pacha Ibiza. С Forever постигнахме доста добри резултати, като все още е едно от най-любимите парчета, които съм правил.

Как изглежда всъщност успехът?
За мен успехът е това, което прави всеки, занимаващ се с музика щастлив – да създаваш музиката, която ти харесва, и тя да достига до хората по цял свят. Това ми носи удовлетворение и стимул да създавам нови проекти и да се развивам.

Как се случиха точно нещата? Кой те откри, кога и колко навреме?
Започнах да се занимавам с електронна музика преди около 7 години, но по-сериозно от 2016. Тогава започнах да слушам музиката на Don Diablo, човека който създаде HEXAGON. Слушах редовно и неговото радиошоу, където той избираше всяка седмица най-доброто демо, излъчваше го и представяше артиста, който го е сътворил. Тогава ми стана мечта той да ме забележи и да хареса някоя от моите песни и съответно да я пусне. Впоследствие, няколко месеца по-късно, той избра песента ми Wasteland и я пусна в началото на 2016. Тогава за първи път получих подкрепа от толкова голям артист в бранша. След това се мотивирах и започнах постоянно да пращам нови и нови идеи, като на няколко пъти чувах песните си в шоуто. Чувството беше страхотно! След релийза за HEXAGON следващата голяма стъпка беше подписване с лейбъла Revealed Radar/Revealed Recordings на Hardwell. Песента се казва Make It Right в колаборация с Brieuc и Nic Toms, който също е от България. Hardwell пусна за първи път песента в своя подкаст Hardwell On Air. Други артисти, които я излъчиха, бяха R3HAB, Timmy Trumpet, Pharien, Danny Aviila.

Какво би искал да знаеше тогава, когато започваше с музиката, което знаеш сега?
Може би най-важното при всяко начинание: да си постоянен, продуктивен, да търсиш интересното и неповторимото, което може да те отличи от останалите. С времето разбрах, че човек може да постигне всичко, което иска, ако се старае и труди достатъчно. Когато съм започвал, никога не съм си представял, че доста от големите имена в индустрията ще чуят и пускат мои продукции, но с много работа, лишения и вяра добрите резултати идват рано или късно. Има ли нещо, което е могло да преобърне пътя ти, но не е успяло да те отклони от музиката? Всеки човек преживява хубави и лоши моменти в живота си. При мен, каквото и да се случи, нищо не може да ме откаже да правя това, което обичам, а именно музика.

Отвъд музиката какво има? С какво друго пълниш времето си, как успяваш да съчетаваш всичко и къде е границата?
Обичам да спортувам. Спортът винаги ми е помагал да се справям с напрежението. Дори когато ми е трудно да реализирам някоя своя идея, отделям време за тренировка, след това се връщам към музиката по-зареден, концентриран и продуктивен.

Ако музиката е вид послание, какво казваш с твоята?
Всяка от моите идеи, които реализирам е, подтикната от нещо. Винаги се стремя да пресъздавам атмосферата, която искам, във всеки един трак.

Защо точно хаус? С какво стилът е по-привлекателен за теб от останалите стилове?
От много малък слушам хаус. Може да прозвучи клиширано, но за мен хаус музиката е начин на живот. Израснал съм с творчеството на артисти като Роджър Санчес, Ерик Придс, Арманд ван Хелден, Боб Синклер, Benny Benassi, Axwell, Daft Punk и много други.

Дай ни три трака, които не излизат от слушалките ти в последно време?
Наскоро попаднах на ремикса на Tensnake на Stronger от Dombresky & Boston Bun. Не мога да кажа нищо друго, освен че продукцията на Tensnake е невероятна. Песента е излязла преди една година, но това е едно от парчетата, които слушам най-много това лято. Следващата песен, която бих искал да споделя с вас, е на Hugel & Cumbiafrica – Morenita, която излезе наскоро. Лично на мен това ми е любимото латино хаус парче. И искам да завърша със Shackles на Malarkey. Тази класика имаше нужда от модерна хаус версия и Malarkey я пресъздаде перфектно.

Вокали или без?
С вокали, разбира се. Акапелата на всяка песен допълва и в повечето моменти финализира песента.

Какво предстои за теб в близките дни и месеци?
В края на септември ще издам може би най-големия си хит до момента с участието на една от любимите ми холандски изпълнителки. Песента е римейк на емблематична класика от 90-те, пресъздадена във фючър хаус вариант, и ще излезе от любимия ми лейбъл.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.