Български трак е №1 в световна класация3 септември 2021 текст Деметра Георгиева снимка Владо Василев
Това лято българското Черноморие е завладяно от лейбъл на български диджеи. WORLD UP Records са доказателство за бързите темпове, с които се развива родната сцена за електронна музика. В първия септемврийски петък тракът Get Down на DiMO (BG) и Mr. K (BG) достигна първо място в класацията топ 100 на втория най-голям онлайн магазин за музика Traxsource.

WORLD UP
е основан през 2014-а година от DiMO (BG) и оттогава завладява сърцата на любители на музиката по света и у нас. Свързваме се с него, за да разберем как изглежда международното признание в света на хауса.


Как се чувствате след тази сутрин?
Чувстваме се страхотно! Това е много голямо постижение - WORLD UP е първият български лейбъл за електронна музика, достигнал до челната позиция в Traxsource, един от най-големите магазини за електронна музика в света. Това не е стрийминг услуга, като YouTube или Spotify, а място, където музика се купува, за да се пуска по клубове и фестивали.

Кои са WORLD UP?
Създадох лейбъла през 2014-а година, като в момента сме аз, DJ Burlak, Silver Ivanov, Milen Dj и Vasco C.

Как открихте призванието си в музиката?
Аз съм дете на музиканти и винаги съм се занимавал с музика под една или друга форма. Исках нещо различно. В тийнейджърските си години открих миксирането - имах разни уредби, дискове, касети... подтикваше ме въпросът „Има ли как да звучат по-добре траковете заедно?“ и действах.

Как стигнахте дотук?
Издадох първото си парче през 2006-а година. Оттам - проба, грешка и трупане на опит. Напоследък пускам предимно своя музика в сетовете си и ето ни тук.

Какво за теб означава успехът?
За мен успех е всяко следващо нещо да бъде по-добро от предишното, всеки трак да е по-добър от предходния и това да носи удовоствие.

Какво предстои сега?
Предстои отново да влезем в студиото с Mr. K (BG) и почваме работа по нови проекти. С него сме заедно зад пулта от 2007-а, а сега и в студиото. Сработваме се добре и резултатът е налице. Всеки от нас има страхотни идеи и даваме нов живот на всяко следващо парче.
Сега ще имаме доста повече свободно време през зимата и ще го прекараме в студиото. Ще сме готови с още по-яки тракове за следващия сезон. Също така предстои да се реализират няколко колаборации от артистите на WORLD UP.

Какво целяхте, когато започнахте този лейбъл?
Търсех място за музиката, която правя и харесвам. Траковете ми бяха различни и по-големите лейбъли трудно ги издаваха.. Затова реших да създам пространство за музика точно по мой вкус. Винаги ми е било мечта да предам емоцията си на повече хора и да бъдем начело на класациите - именно оттам целият свят черпи новата музика и това, което се пуска в клубове. Сега се случи. Благодарение на тези успехи получаваме демо тракове от артисти, които сами не смеехме да потърсим и за нас като музикален лейбъл предстоят много вълнуващи времена.

Какво мислиш за българската хаус сцена?
Музикална сцена в България винаги е имало и сега наистина се забелязва възход. Българските артисти с нищо не отстъпват на гостуващите - имаме много талантливи колеги. Публиката все по-често разбира, че техни любими тракове са направени от български артисти и това засилва интереса и подкрепата към тях.

Ако можеше да видиш себе си преди 6 години, какво щеше да си кажеш?
На прав път си! Работи още по-здраво, ще се получи!

Какви са разликите между представленията в България и в чужбина?
Всяко място носи своята емоция. Разлика почти няма. Аз съм изцяло себе си - канят  ме заради музиката ми и аз отивам зареден за ново приключение. В България винаги има близки и познати в тълпата. В чужбина ни зарежда вълнението от завързване на нови приятелства, запознанства. Приключението от самото пътуване също е незаменимо.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.