Усещане за парти7 октомври 2010 Елена Пенева
Парти серията Reel Feel се задава с три събития в Sofia Live Club и обещанието за нещо повече от музика, танци и среднощни коктейли. Reel Feel ще запознае публиката не само с някои от най-иновативните музикални проекти на клубната сцена, но и ще търси пресечната точка между изкуствата с дискусии и уъркшопове, близки срещи между артистите и феновете им у нас. Идеята е на добре познатия ни Андрей Пеев – диджей, двигател на Cotton Records и организатор на десетки музикални събития, най-голямото от които несъмнено е летният фест на открито Park Live. И тъй като той най-добре знае какво се крие зад хитроумното име Reel Feel, дадохме му думата.


Разкажи накратко за Reel Feel серията – как ти хрумна идеята за интерактивния формат?
Идеята за серията партита не е от вчера. Почти всички големи европейски столици имат тематични клубни вечери, които са с история, списъкът е доста дълъг. Затова решихме да обединим усилия и да се опитаме да започнем и развием нещо такова в София.


Първите три събития водят много интересни гости – започвате с Kon & Amir на 15 октомври, след това са Алис Ръсел и TM Juke, а в края на ноември – и Quantic. Как и защо направихте такава селекция?
Спряхме се на Kon & Amir, защото освен невероятни селектори и продуценти, те имат какво да споделят извън музиката, като се има предвид, че през последните десетина години “изкопават” много качествена, но изключително трудна за намиране музика. Алис и TM Juke са добре познати на почитателите на грууви звученето. Решихме този път да ги събереме заедно на една сцена. Quantic е едно от имената, които задължително трябва да се види и чуе. Той в момента живее в Колумбия и визитата му в София не е за пропускане.


Акцентът този път освен върху музиката, ще е и върху другите изкуства – как ще са интегрирани те?
Да, ще се опитаме да съчетаем музиката с всичко друго, което я заобикаля. Форматът ще бъде свободен и ще търпи промяна. На първото събитие ще започнем в колаборация с Future Shorts, които ще представят селекция късометражни филми под надслов I NY.


Какъв ще бъде акцентът на Reel Feel – запознанството с артистите или по-широките въпроси за дискусия?
Запознанството с артистите и особено с чуджестранните гости ще бъде интересна част от програмата. Обикновено ги виждаме по телевизията или на пресконференция, но няма как да се запознаем с тях и да разберем малко повече за личността, която стои зад пулта или на сцената. В този формат ще се опитаме да създадем близка връзка на артиста с неговите фенове в клубна атмосфера и се надявам това да има позитивен ефект и за двете страни.


В момента повечето модерни артисти не акцентират само върху музиката – често има визия, или някакъв вид пърформанс, а изкуствата все по-лесно преминават едно в друго. Ти самият си диджей – как гледаш на това явление?
За мен това явление е факт открай време, но въпросът е, че вече има много материал за преглед и много малко артисти, които да са успешни и интересни за меломана.


В такъв случай може ли в съвременната музика, доминирана от продуцентски продукти, да се роди нещо качествено ново и интересно?
Добрата новина е, че винаги се раждат нови и интересни неща и ние сме свидетели на много стойностни проекти, реализирани в последните години – Джейми Лидел, Beardyman, Damfunk, Алис Ръсел, TM Juke, Quantic, Little Dragon, Recloose и много други.


Нишата на Cotton Records винаги е била качествени нови или вече утвърдени на алтернативната парти сцена артисти – смятате ли да завладявате нови територии?
Нови територии винаги има и ще има. Те са предизвикателство за нас, както и за вас. Това, с което сме особено горди, обаче е, че през всичките тези години правим нещата с кеф, като приятели и се наслаждаваме истински на музиката.


Кое е най-трудното за българските промоутъри?
Не е лесно да изкарваш пари и прехрана от това в България. Има много ентусиасти и хора, които обичат музиката, но не мисля, че това е за всеки и че на всеки му се отдава. Защото условията за това в България са доста нестандартни.


Ако можеше да срещнеш себе си в момента преди да стартираш в този бизнес, какво щеше да се посъветваш?
Щях да си кажа: Важното е какво правиш точно сега, в момента.


Reel Feel е в Sofia Live Club, 15 октомври, 20:00,
10/15лв от eventim.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.