Среща пред блока с Мартен

16 октомври 2014
Не излиза без слушалки и кожена чанта, отказал е цветята върху дрехите, но не и върху кожата и жонглира с няколко професии: диджей, радио и тв водещ, създател на модна линия, самурай... Последната му работа е да записва – саундтракът на София и нов албум с клубна музика. А, и да сменя памперси.


Когато отворя очите си сутрин, бързам да видя дъщеря ми. После кафе, разходка в парка и спорт за около час. Две години тренирах cross fit, но спрях заради лек инцидент. Сега тичам и спортувам на лостове, лятото карам уейкборд, а зимата сноуборд, задължително. Нямам търпение дъщеря ми да стане на 3-4, за да я кача на дъска!

От вкъщи се изстрелвам към студиото, където прекарвам по два-три часа всеки ден. Няма да пея, спокойно! Заедно с Николай Данев от TriOFive подготвяме албум с клубна музика, от дийп хаус до ню диско. Ние продуцираме бийтовете, а вокалите са на Белослава, Рут, Сашко Славчев, работя и с Криста и Любо. Трябва да сме готови до декември.

Ежедневно маршрутът ми минава през парка Гео Милев, Шишман и Дондуков, където се намира студиото. Свил съм кръга на търкане на кецове до няколко улици – защото там са местата, където срещам приятели и където усещам духа на града, който ме вълнува и зарежда.

Моята София звучи много фънки. Обичам звука на скейтовете на Паметника и пред НДК, шума на фонтаните и тролея. Мразя клаксоните. Е, и аз псувам в трафика, но не се заяждам и не губя нерви излишно. От колата ми се чува всичко от Pantera през James Blake до James Brown.

Лабрадорът ми Джак Спароу вече е улегнал, стана на 70 кучешки. Но междувременно успя да разруши две квартири, столовете отидоха, жена ми остана без токчета, аз увиснах с няколко чифта кецове. Май по доста неща си приличаме – той е абсолютен пацифист, много точен, обръща внимание на другите, но не се натрапва. И аз така. Предпочитам да говоря, само когато имам нещо да кажа или съм свършил добра работа.

Закрих личния си фейсбук профил, вече нямам време за глупости и интриги. Използвам интернет, за да се информирам. Ежедневно влизам в платформи за нова музика като traxsource.com, beatport.com, juno.co.uk и музикални сайтове като nme.com. Харесвам почти всеки пост в okayplayer.com.

Често забравям да платя сметките за тока. Когато го спрат, е голяма разправия, но последния път ми се размина. Връщах се от чужбина, хванах пича точно преди да ми дръпне шалтера и го помолих да ми влезе в ситуацията. Поиска ми лек рушвет и автограф за гаджето си. Нямах пари в себе си, но... човекът любезно ме изчака да изтегля!

Най-свободен и щастлив се чувствам в Амстердам, бих живял там. В този град е лесно да бъдеш себе си, всички са усмихнати, няма дебели хора с голи глави, нито силиконови джуки и чантички диагонал.

С приятелите ми често се смеем на случки от миналото. Наскоро си припомнихме как веднъж преди 12 години една слаба и скучна събота вечер в Backstagе рязко се превърна в няколкодневен маратон. Имал съм период, в който се раздавах повече в нощния живот. Но грешките могат да бъдат образователни. Направих първата си татуировка на 16 – череп на бик с индиански пера, Bon Jovi стил. Отдавна е скрита, но ми напомня за пътя, по който съм минал.

Музиката на Мартен е на martenroberto.com, musicclinicrecords.com, soundcloud.com/djmarten.

Модната линия на Мартен е в магазините Стари градски (ул. Славянска 33) и Urban Style (бул. Патриарх Евтимий 18)

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.