Плейлистът на Светльо Витков12 април 2018 тескт Емануела Иванова снимки Creative Visual Solutions
Скача в крайности, откакто го познаваме – от "скандалния" старт в ъндърграунда с Хиподил през комерсиалния топ със Скакауец и сериозния крос в политиката до лудото настояще с The Legends.


С други думи, на ваше място не бихме правили опити да предвидим завоите в бъдещето на Светльо Витков. Ако все пак ви се гледа натам обаче, имаме жокер: 21 април. Тогава той се връща начело на Хиподил за мега концерт, на който Ревю, Контрол и Нова Генерация също излизат в (почти) оригинални състави. Безсмъртен ню уейв и пънк от първенците в жанровете у нас звучи като велик плейлист, но го оставяме за на живо в Арена Армеец и днес слушаме тежък метъл, рок и аренби от живота на Светльо. Е, има и малко мевере.

Песента, която те връща в детството
По долинам и по взгорьямКато дете ненавиждах зъболекарката в училище, защото произволно избираше деца и им правеше пломби на здрави зъби, за да демонстрира дейност. Слушах съветски маршове и се надъхвах, когато знаех, че в този ден ще ходя при гадната докторка!

Парчето, с което оцеля в гимназията
Iron Maiden – Running FreeТова е едно от любимите ми парчета евър. В гимназията имаше два вида метъли: едните слушаха Judas Priest, а другите – Maiden. Бях от вторите, като най-много харесвах албумите с Пол Ди'Ано. Любимо ми е това послание "Продължавай напред" или "Рън, Форест, рън!".

Песента, която оправя и най-гадния ден
Traveling Wilburys – The End of the LineНе бях чувал за супергрупата, докато един пич – Стефан, не ни светна на Созопол. Джордж Харисън, Рой Орбисън, Том Пети, Боб Дилън, Джеф Лин. Лятно настроение, безгрижие, море, компания и облачни питиета. Край на проблемите... Поне за малко.

Парчето, което те описва
Хиподил – ОтнесенНормално е да ме описва, след като съм го написал. Това е писмо, изпратено до себе си, когато си в безпътно или трудно положение и трябва да продължиш напред, осъзнавайки ясно причините, които са те довели до ръба. Поезия.

Парчето, което ти се иска ти да беше написал
Веселин Маринов – Нашата полицияЧух, че има невероятна песен за МВР с видео, в което танцьори, облечени в полицейски униформи, изпълняват хореография с елементи от дейността на катаджии и балетни способи. Гледах и не вярвах колко оригинално е подходено. Замислих се, че ако ме спрат с превишена скорост и преди проверката на документи изиг­раят този танц, всичко последвало ще си заслужава.

Парчето, за което никой не вярва, че харесваш
Зайди, зайди, ясно слънцеТова е една наистина трудна за пеене песен, чиито корени се губят. Всяка балканска страна претендира за произхода ѝ, което е напълно типично за Балканите. Тежка песен на тежки места и в тежко време.

Песента, която никога няма да спреш да слушаш
Clash – I Fought The LawТова е най-социалната пънк група на Острова. Поставяйки един до друг Clash и Sex Pistols, бих дал наградата за дълбочина и позиция на Clash, докато Pistols водят по забава и тъй наречената "свинщина".

Песента, с която прощаваш на себе си
Светльо & The Legends – Не ми прощавайЧовек винаги намира повод да си прости, защото няма как да се мрази. Прошката се дава от този, комуто си причинил болка и страдание. Всеки един от нас сам си причинява голяма част от проблемите. По една причина – лесно се изкушава, когато няма ясна цел в живота си. Считам, че прошката идва след края.

Парчето, което искаш да пуснеш на целия свят
Ben E King – Stand By MeСамотата е стабилно състояние, но когато имаш подкрепата на човека до теб, можеш да обърнеш света. От друга страна, да останеш до човек в тежка ситуация, да не се предадеш и да му помогнеш да не се предаде и той, това е най-голямата сила, която човек може да демонстрира пред себе си и пред другите.

Парчето, което ще звучи на погребението ти
Светльо & the Legends – УсмихнатВ тази песен съм описал смисъла на човешкото съществуване. Така, както го разбирам. Затова и ще звучи на погребението ми.

Светльо е с Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация в Арена Армеец
на 21 април, 18:30, 35/40лв от eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.